În cursul zilei de astăzi, primarul Ioan Turc a anunţat într-o conferinţă de presă transformarea Cinematografului 23 August în parcare, municipalitatea identificând mai multe locuri în care urmează să se construiască noi locuri pentru staţionarea autoturismelor.

Odată cu proiecte de mobilitate urbană: pista de bicicliști, Linia Verde și reabilitarea tronsonului Gării – Năsăudului, în Bistriţa se pierd aproximativ 2.500 – 3.000 de locuri de parcare.

Primarul Bistriţei, Ioan Turc, a declarat în cadul unei conferinţe de presă susţinută la Primăria Bistriţa, faptul că a identificat mai multe locuri pentru amenajarea de parcări.

Prima parcare care va fi făcută este pe Crinilor. Va fi o parcare supraetajată. De asemenea, în momentul de față se lucrează la amenajarea unei parcări – la sol – pe strada Trandafirilor.

Pe Independenței Nord, vom lăsa doar trei tronsoane cu mese- restul vor fi ridicate și vom oferi acolo locuri de parcare într-un număr destul de generos. De asemenea, pe strada Năsăudului, o parcare supraterană” a declarat Ioan Turc.

Ioan Turc: „Intenționăm să amenajăm acolo o parcare nerezidențială”

Conform primarului, în ciuda faptului că Cinematograful 23 August nu este în proprietatea Primăriei Bistriţa, edilul este de părere că va ajunge în posesia administraţiei locale, iar astfel, acesta va putea fi demolat. Prin urmare, în locul său primăria va putea să amenajeze o parcare nerezidenţială care va fi unită cu parcarea de pe strada Lupeni.

În locul cinematografului 23 August, și cu parcarea de pe Lupeni, intenționăm să amenajăm acolo o parcare nerezidențială. Sperăm să o prindem într-un proiect de mobilitate urbană. Am discutat și cu domn director Boloș pe acest subiect și sperăm ca în urma discuțiilor domnului Boloș cu comisia Europeană, acest tip de investiții – parcări nerezidențiale- să fie eligibile” a mai subliniat Turc.

Parcările de faţă vor fi tarifate în sistem rezidenţial sau nerezidenţial.

În acest moment avem și parcări fără plată. De exemplu, în Subcetate. Unde cererea e mai mare ca și oferta. Dar și acolo avem în plan amenajarea unei parcări generoase” a concluzionat primarul Bistriței, Ioan Turc.

Sursa video: YouTube / Bistriteanul Tv