Cipru a luat această măsură, însă, este necesar ca turiștii să prezinte un test negtiv de COVID.  Măsura se aplică și pentru cei   vaccinați cu ambele doze. Este valabil orice vaccin împotriva acestui virus.

Aceste reguli sunt valabile pentru  turiștii  din din zona Schengen, dar şi celor din SUA, Regatul Unit, Israel, Egipt, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Canada, Elveţia, Australia şi Noua Zeelandă, relatează postul de radio de stat RIK.

„ Miniştrii guvernului cipriot s-au vaccinat la începutul lunii în grup împotriva SARS-CoV-2 . Pentru a promova vaccinul gigantului farmaceutic AstraZeneca, evitat de compatrioţii lor. Acest vaccin este piatra de temelie a campaniei guvernului ce vizează imunizarea a 60% din cei aproximativ 900.000 de locuitori ai Republicii Cipru până la finalul lunii iunie. Miniştrii încă nevaccinaţi vor primi câte o doză într-un centru de vaccinare din Nicosia pentru ‘a trimite un mesaj de încredere în ce priveşte siguranţa şi eficacitatea vaccinului’ britanic, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului cipriot, Kyriacos Koushos într-un comunicat.

Cipru dă cea mai bună veste! Românii, favorizați

Cipru se bazează intens pe turism, iar sectorul economic ar fi în continuare puternic afectat, dacă nu s-ar recurge la astfel de măsuri.

Insula se bucură de popularitate, datorită climei, peisajelor, dar și a locurilor istorice pe care le-a conservat. Sunt numeroase situri arheologice, rămășițe din secolul al XV-lea. Muzeul Medieval din Limasso . Ruinele Castelului ST Hilarion.

Despre Sf. Ilarion se spune că este un bastion bătrân al cruciadelor și casa multor legende și mituri locale. Una dintre cele cunoscute este cea a reginei , care și-a petrecut timpul pe aceste meleaguri, iar inima este îngropată în acest castel.

Un raport Eurostat arată că în  toate statele membre UE  s-a înregistrat o scădere a numărului de înnoptări în 2020, comparativ cu 2019.  Cel mai mare declin l-au avut  Cipru,  Grecia și Malta, de peste 70%.