Prima restructurare pe care o vrea Cîțu în cadrul instituțiilor de stat vizează ANAF.

Se gândește inclusiv la concedieri, în vederea economiei la bugetul de stat. De asemenea, companiile de stat sunt forțate să renunțe la cheltuielile nejustificate, inclusiv la cele cu personalul.

„Ce urmează în 2021? Reformă și investiții! (…) Este nevoie de reformă! Reformă în tot aparatul public și în companiile de stat. Reforma sistemului de pensii. Reforma sistemului de salarizare. Reforma ANAF. Restructurarea companiilor de stat care au pierderi de 30 de ani. Arieratele companiilor de stat au ajuns la 63 miliarde lei (în jur de 53 miliarde lei din 2014, la care se adaugă dobânzi și penalități). Vreau să țineți minte acest număr. Pierderile companiilor de stat sunt mai mari decât investițiile bugetate în acest an.

Asta au făcut socialiștii din economia României în ultimii 30 de ani. Au falimentat companiile de stat și au acumulat pierderi. Sper că acum este clar de ce este nevoie de REFORMĂ din temelii pentru a putea face INVESTIȚII! Ajunge! Așa nu se mai poate!”, a scris premierul Cîțu pe pagina de Facebook.

Până atunci, Guvernul Cîțu are de trecut testul privind aprobarea bugetului pe anul în curs.

Evenimentul Zilei a detaliat procedura de aprobare a bugetului

Votul final va fi marți, 2 martie, iar PSD a spus că va boicota bugetul prin mii de amendamente.

Despre această situație, Ludovic Orban, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților spune că este doar o reacție a opoziției.

“Trebuie să înţeleagă că sunt în Opoziţie şi noi nu tratăm Opoziţia aşa cum a tratat PSD Opoziţia atunci când noi eram în Opoziţie. Pe de altă parte, acest buget a fost construit cu foarte multe negocieri, negocieri la nivel european. V-am explicat că România este intrată într-o procedură de deficit excesiv, în care trebuie să ţinem cont de toate angajamentele pe care le avem la nivel european şi este nevoie de cumpătare, prudenţă în economie”, a afirmat Orban.