Premierul Florin Cîțu a anunțat, pe pagina sa de Facebook că astăzi, 13 aprilie, capacitatea de vaccinare în România a ajuns la 115.000 de persoane pe zi.

„Vă încurajez pe toți să vă vaccinați. Este SINGURA cale de a scăpa de pandemie. Pentru revenirea cât mai rapidă la normalitate este nevoie de un efort comun”, a precizat Cîțu pe Facebook.

Șeful Executivului a mai susținut că doar implicarea tuturor și respectarea măsurilor sanitare aduce înapoi viața normală cu care am fost obișnuiți înainte de pandemie.

115.000 de persoane vaccinate pe zi

În următoarele zile vor fi deschise încă 144 de centre de vaccinare în care va fi folosit serul produs de compania Pfizer BioNTech. Altfel spus, în țara noastră vor fi 948 de fluxuri pentru imunizare.

De asemenea, pe 15 aprilie, România va primi 60.000 de doze din vaccinul anti-Covid al Johnson & Johnson.

Vaccinul s-a dovedit a fi 85% eficient în prevenirea formelor severe de Covid-19, astfel că că previne internările și decesele. Nicio persoană vaccinată nu a murit din cauza Covid-19 în timpul studiilor, comparativ cu șapte decese din grupul placebo.

Cîțu: 5 milioane de persoane vor fi vaccinate până la sfârșitul lunii mai

Premierul este optimist și crede că până la sfârșitul lunii mai ar trebui vaccinate 5 milioane de persoane.

,,Pe lângă faptul că este singura soluţie de a deschide economia, este important şi din punct de vedere al sănătăţii, doar prin vaccinare putem să mergem mai departe şi putem să lăsăm pandemia în urmă, de aceea am făcut tot ce este posibil, toate resursele necesare pentru a avea dozele de vaccin.

Avem dozele necesare să vaccinăm 5 milioane la sfârşitul lunii mai.  Începutul lunii iunie, 10 milioane la sfârşitul lunii iulie – începutul lunii august. Dozele sunt, vin în România, trebuie doar să ne vaccinăm. Încurajez pe toţi românii să se înregistreze pe portalul ro.vaccinare şi să se vaccineze”, a precizat acum câteva zile, Florin Cîţu.