Șeful Executivului, Florin Cîțu, a declarat joi că Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, este un om politic important, dar a rămas și jurnalist.

Premierul a vorbit despre relația lui cu europarlamentarul Rareș Bogdan și despre importanța sa în partid.

„Am o relaţie bună cu Rareş Bogdan. Îl ştiam dinainte, din presă şi am fost invitatul domniei sale în emisiuni înainte de a intra şi eu în politică. Ne ştim de foarte mult timp.

Este un om care a contribuit foarte mult la campaniile electorale. (…) Este un om politic care a rămas şi jurnalist în acelaşi timp, dar este un coleg cu care mă înţeleg foarte bine”, a spus Cîţu la DIGI 24.

Tensiuni între omul politic Ludovic Orban și Rareș Bogdan, jurnalist

Cîțu a vorbit și despre conflictul redeschis între Orban și Rareș Bogdan. Premierul a precizat că nu comentează relația dintre cei doi și că pentru el este important ca PNL să pună în aplicare tot ce și-au propus.

„Nu pot să comentez relaţiile dintre cei doi. Eu pot să vă spun doar de relaţia mea cu Rareş Bogdan. Pentru mine important este ca PNL să rămână consecvent în privinţa ideilor cu care noi am candidat şi programul de guvernare de implementat.

Avem multe lucruri împreună, iar liderii PNL toţi susţin acest Guvern, şi Rareş Bogdan şi Ludovic Orban. Ei ştiu foarte bine că de succesul acestei guvernări depinde şi viitorul PNL””, a declarat Cîțu.

Rareș Bogdan: Șarpele, un simbol al vindecării

După ce Ludovic Orban a precizat că este dezamăgit de prim-vicepreședintele Rareș Bogdan într-un interviu. Reacția europarlamentarului nu a întârziat să apară.

„Eu nu vreau să polemizez cu Ludovic Orban în spațiul public. Eu cred o chestiune destul de simplă. Că după vindecare vine relansarea, întinerirea și cred că putem face analiza vorbelor lui Ludovic Orban în această logică. Vă asigur că niciodată atunci când am criticat. Și până la urmă suntem partid liberal, nu suntem PCR, nu a fost din răutate.

Reacția mea nu a fost din răutate, reacțiile mele nu au făcut parte din categoria mușcăturilor veninoase, perfide, tipice practicilor medievale, nici a trădărilor fanariote”, a mai spus prim-vicepreședintele PNL.