Vizita a fost anunțată de Cîțu  imediat după ce filiala PNL din Vrancea a transmis că îl susține pe Orban. Este vorba despre suportul  pentru un nou mandat la conducerea partidului.

„ Înaintea alegerilor anterioare, PNL Vrancea a fost prima filială liberală din România care și-a anunțat susținerea pentru actualul și viitorul președinte.  Așa că ne menținem pe aceeași linie de seriozitate și încredere pe care am adoptat-o și până acum”, a spus președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma, citat de Digi24.

Cîțu se plimbă în teritoriu

„Sunt vicepreşedinte, cu toţii ne dorim să candidăm”, declara Cîțu în urmă cu câteva săptămâni. El a fost  întrebat dacă își dorește să participe la Conngresul de Alegeri al PNL din toamnă.

Ruptură evidentă cu filiala Cluj

Printre numele vehiculate să preia conducerea PNL, se numără Ilie Bolojan, președintele PNL din Bihor, Alin Tișe Emil Boc, primarul orașului Cluj Napoca.

Alin Tișe este cel care a rupt relațiile cu liderul PNL, după ce la Cluj a fost numit un prefect de la UDMR.

Acesta a precizat că îi va aduna pe toți cei care sunt nemulțumiți de Orban, pentru o nouă platformă politică.

” Aici nu este vorba despre UDMR. Nu am o problemă cu UDMR, ci cu modul în care s-a negociat. Conducerea centrală a PNL nu a înțeles cum funcționează Ardealul, care sunt necesitățile Ardealului.

” Voi continua din postura de preşedinte al Consiliului Judeţean.  Să lupt pentru oamenii acestui judeţ. În  prezent analizez posibilitatea, în şedinţa din martie a forului judeţean, a schimbării vicepreşedintelui UDMR de la Consiliul Judeţean”, a spus Tișe,  pentru Ziua de Cluj.

În ceea ce îl privește pe Cîțu, presa a tot relatat despre relațiile reci, tensiunile pe care le are cu Orban.

În cazul în care la Congresul de Alegeri din toamnă, nu se va înscrie un lider de la Cluj, susținerea va fi îndreptată, cel mai probabil, către premierul Cîțu.