În cursul zilei precedente, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, CJSU Timiș, s-a reunit pentru a lua o hotărâre cu privire la măsurile care trebuie respectate în anumite localități din județul Timiș în care se necesita o reevaluare.

Potrivit HG 432/2021, în prima zi de Paște au fost actualizate anexele care cuprind incidența pe localități în baza ratei de infectare cu noul coronavirus pe ultimele două săptămâni.

Conform Prefecturii Timiș, în anexa 4 au fost incluse Teremia Mare, Giera și Morovița. În această anexă se regăsesc localitățile cu o incidență mai mare de 1,5/1000 de locuitori și mai mică de 3/1000 de locuitori.

În eventualitatea cazului în care se depășește un prag, CJSU va aplica măsurile restrictive suplimentare pentru o perioadă de 48 de ore de la depășirea pragului respectiv. smart game booster crack

De asemenea, o serie de modificări au fost realizate și pentru Dudeștii Vechi, Jebel, iar la Biled, Dudeștii Noi, Otelec, Satchinez, Tomești, Liebling se ridică restricțiile.

Mesajul Prefecturii Timiș

„La reevaluarea la termen:

• UAT Dudeștii Vechi a fost introdusă pe anexa 3, care cuprinde unitățile administrative teritoriale în care s-a depășit rata de infectare de 3/1000 de locuitori, fiind anterior cuprinsă pe anexa 2. În acest UAT se vor ridica restricțiile de circulație și de limitare a programului operatorilor economici din weekend.

• UAT Jebel a fost introdusă pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitor, fiind anterior cuprinsă pe anexa 1. În acest UAT se vor ridica restricțiile privind programul de funcționare al operatorilor economici și restricțiile de circulație în zilele de luni – joi, rămănând aplicabile aceste restricții în zilele de vineri – duminică. avg pc tuneup serial key

• UAT Coșteiu rămâne pe anexa 3, cu incidența mai mare de 3/1000 de locuitori.
• UAT Variaș rămâne pe anexa 4, cu incidența mai mare de 1,5/1000 de locuitori.
• UAT Biled (anterior pe anexa 2), Dudeștii Noi și Otelec (anterior pe anexa 3), Satchinez, Tomești, Liebling (anterior pe anexa 4) au ieșit de pe anexele cu restricții”, transmit reprezentanții Prefecturii Timiș.

Măsurile care au fost adoptate în cursul zilei precedente, 2 mai, sunt aplicate începând de astăzi, 3 mai 2021.