Marţi după-amiază  a izbucnit un incendiu, la subsolul celei mai importante unităţi de învăţământ din judeţul Bistriţa-Năsăud potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Este vorba de clădirea Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” din municipiul Bistriţa.

Conform Agerpres, clădirea afectată are o vechime de peste 100 de ani şi se află în plin proces de reabilitare. Lucrările fac parte dintr-un proiect cu fonduri guvernamentale.

Flăcările au afectat o suprafaţă de 40 de metri pătraţi din fosta cameră a cazanelor, fiind degajat un fum dens.

„Fiind reziduuri de păcură în incintă, pompierii militari au acţionat cu spumă pentru localizarea şi lichidarea focarelor care se manifestau la materialele combustibile amplasate în încăpere. Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind utilizarea flăcării deschise (sudură)”, a transmis ISU Bistriţa-Năsăud.

Nu s-au înregistrat victime, clădirea nefiind folosită de elevi pe perioada lucrărilor de consolidare şi modernizare.

Clădirea a fost dată în folosință în toamna anului 1911 și a devenit a primului liceu românesc din Bistriţa. Liceul, trecând prin mai multe restructurări, a ajuns la ceea ce astăzi există sub denumirea de Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa.