La Cluj, la Institutul de Gastro-Enterologie, 200 de doze de vaccin anti-Covid au fost compromise din cauza unui frigider care nu a funcționat.

Astfel, procesul de vaccinare a celor vaccinați a suferit modificări. Oamenii au fost duși la un alt centru, cu doze neafectate.

Tipic românesc- Autoritățile nu știau că frigiderul nu funcționează

„ Practic, un frigider a cedat peste noapte… 200 de doze de vaccin au fost compromise. Pacienții programați au fost redirecționați la alt centru și ulterior am fost aprovizionați cu alte doze”, a precizat Mihai Meșnițe, a precizat sursa menționată mai sus.

Cluj. 200 de doze distruse din cauza unui frigider- Haosul se extinde

La acest moment, autoritățile nu știu câte alte frigidere nu funcționează pentru depozitarea dozelor de vaccin anti-Covid.

O situație similară s-a înregistrat la unul dintre centrele din Hunedoara.

Au fost compromise 60 de doze la centrul din Petroșani, din culpa unei asistente medicale.

La Timișoara, nici măcar nu se cunoaște câte doze sunt necesare.

Priamarul Dominic Fritz i-a solicitat colegului său de partid, Vlad Voiculescu, să restabilească numărul de doze necesar pentru fiecare județ.

„ Solicit în continuare o proiecție privind numărul de doze de vaccin ce vor fi distribuite lunar în Timiș și Timișoara. La fel, o proiecție lunară pentru numărul de fluxuri și date privind dozele distribuite și administrate pentru fiecare centru de vaccinare din oraș și din județ.

Avem nevoie de mai multă transparență privind alocarea vaccinurilor către județe pentru a întări încrederea cetățenilor în campania de vaccinare și de mai multă predictibilitate pentru a ne organiza, a transmis edilul Timișoarei.

În județul Timiș, județul cu rata de infectare Covid cea mai mare, i se vor aloca noi centre de vaccinare, din luna februarie ac.

La Covasna, unul dintre centre este cu lacătul pe ușă. La nivel central s-a aprobat funcționarea doar a două centre, iar oamenii din Întorsătura Buzăului sunt nevoiți să parcurgă zeci de kilometri pentru a se vaccina.