Cluj-Napoca  va avea 11 centre fixe, cu 4 puncte de vaccinare cu serul produs de compania Pfizer/BioNTech. Cadrele medicale vor lucra câte 6 zile pe săptămână, în schimburi a câte 6 ore. De asemenea, fiecare medic va primi 100 de lei dacă participă la vaccinare.

Ministrul Sănătății a anunțat că va suporta toate cheltuielile legate de campania de vaccinare.

„Așa a spus și premierul azi că Ministerul Sanatatii suportă cheltuielile , numai ca azi nu au reușit sa stabilească clar mecanismul cei de la Sanatate, dar vineri vom avea aprobată OUG”, a transmis primarului orașului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Nicio sarcină nu poate fi atribuită în plus administrațiilor locale fără să-i acorzi susținerea financiară aferentă

Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, a explicat pentru Digi24 că este nemulțumit că primăria Cluj-Napoca va trebui să plătească o mare parte din cheltuielile pentru campania de vaccinare.

„Ar însemna să luăm bani de la creșe, de la bursele pentru elevi, de la sănătate, de la spitale, de la iluminatul public pentru a aloca resursele aferente procesului de vaccinare și în aceste condiții, am cerut politicos, dar ferm în același timp, ca în această ordonanță de urgență pe care Ministerul Sănătății o pregătește să nu ignore problema finanțării”, a mai adăugat edilul Clujului.

Multe proiecte importante ar risca să nu mai fie implementate dacă primăria va plăti din bugetul local pentru campania de vaccinare.

„Un alt scenariu este să luăm de la investiții, de la modernizarea străzilor, a podurilor, a pasajelor supraterane și a altor lucruri, dar cred că nu trebuie să ajungem acolo, încât să compromitem lucruri în derulare pentru a îndeplini o sarcină pe care ne-o trasează Guvernul”, a menționat edilul.

În evidența Primăriei Cluj-Napoca apare un număr de 37 de persoane pentru care va fi nevoie de 18.876.000 de lei pentru lunile în care se va desfășura campania de vaccinare împotriva noului coronavirus.