Vineri, 26 martie, a fost inaugurat zborul Cluj-Londra Heathrow, de pe pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj. Compania aeriană Blue Air a lansat o nouă rută de care se pot bucura clujenii și nu numai. Aceasta reprezintă o premieră pentru aeroportul din Cluj.

Potrivit directorului aeroportului David Ciceo, au trecut 15 ani de la primul zbor Blue Air de pe Aeroportul Cluj, iar vineri au lansat o nouă rută spre Marea Britanie.

David Ciceo a declarat că noua rută reprezintă un moment important pentru Cluj.

„Este un moment istoric pentru Aeroport Internațional Cluj este un moment istoric pentru județul Cluj, avem primul zbor de Heathrow. Este un moment foarte important și pentru reluarea traficului, un semn a renașterii aviației pe Aeroportul din Cluj. Compania Blue Air începe de astăzi 4 zboruri pe săptămână – Londra Heathstrow”, a declarat David Ciceo.

Nouă rută de pe Aeroportul din Cluj spre Londra Heathrow

Chiar dacă unele zboruri au fost amânate datorită pandemiei de COVID-19, directorul a dat asigurări că vor urma alte zboruri să pornească din Cluj.

„Vom avea foarte multe zboruri cu companiile. Lufthansa va relua zborurile de Munhen începând din luna aprilie. Compania Wizz Air o să reia mai multe zboruri. Din păcate, din motive comerciale unele au fost amânate pentru sfârșitul lunii aprilie. Dubai a fost amânat pentru 1 mai.

Blue Air și Wizz vor introduce noi curse spre destinații din întreaga lume

Blue Air are foarte multe destinații. Unele au fost amânate din cauza restricțiilor. De exemplu, Paris Charles de Gaule s-a amânat din cauza restricțiilor din Franța. Rugăm pasagerii să verifice restricțiile, să verifice rezervările, să țină legătura strâns cu companiile aeriene.

Chiar dacă se amână foarte multe destinații care au fost suspendate, chiar dacă se amână unele destinații noi, să știți că fiecare zbor contează mult și încet încet vom relua activitatea”, a precizat directorul Aeroportului Cluj.

Spre destinația Londra Heathrow se poate zbura luni, miercuri, vineri și duminică, iar programul de operare e următorul:

–    Cluj (CLJ) 17:00 – Londra Heathrow (LHR) 18:05

–    Londra Heathrow (LHR) 18:55 – Cluj (CLJ) 01:15

Traficul de pasageri a fost lovit puternic de pandemia de COVID-19, dar cu toate acestea Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj face eforturi permanente pentru a implementa cele mai bune practici de recuperare a traficului de pasageri de înainte de pandemie.