Incendiul din Dâmbul Rotund care a lăsat o familie fără casă în Joia Mare i-au determinat pe localnici să ofere o mână de ajutor.

Falimia care în Joia Mare, a rămas fără casă în urma unui incendiu au parte de ajutorul oamenilor din Dâmbul Rotund, din județul Cluj, care la doar două zile după ce casa acestora a ars din temelii, vin în sprijinul lor după ce un vecin le-a cerut ajutorul pentru susținerea familiei de față.

Concret, clujeanul vrea să doneze bani familiei în cauză.

„Putem să ii ajutăm pe vecinii noștri în urma incendiului de pe strada Giordano Bruno Nr.59!

Nu îi cunosc personal, dar familiei Rus le-a fost distrusă casa în totalitate. Am cerut documentele ISU și mai multe informații ca să mă asigur că banii ajung direct la familia cu problema. Am luat legătura și cu capul familiei, dl. Ioan Rus (…) și mi-a confirmat IBAN-ul dânsului. (…)

Ro28BTRL01301201D91813XX
Deschis la Banca Transilvania pe numele Ioan Rus
Detalii la depunere: ajutor incendiu

Puteți dona din orice cont bancar, inclusiv prin btPay, la opțiunea de jos «transfera bani», apoi apăsați sus pe butonul «Trimite» și vă apare agenda, apoi în partea de jos a paginii există buton «transfera IBAN».  Acolo în câmpul IBAN introduceți contul de mai sus și restul detaliilor”, a scris un clujean pe rețeaua de socializare Facebook.

Ce a cauzat incendiul din Dâmbul Rotund

„Două autospeciale de stins incendii cu apă și spumă, precum și o autospecială pentru intervenții și salvări de la înălțimi au fost dislocate la fața locului pentru a lichida flăcările care au cuprins casa de locuit.

Locatarii s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor, iar în momentul sosirii acestora la fața locului, flăcările cuprinseseră în întregime acoperișul casei, în care erau amenajate două încăperi și erau pe punctul de a se extinde la la o altă casă, aflată în apropierea acesteia.

Flăcările au distrus în totalitate acoperișul și încăperile din mansarda locuinței, totalizând cca 100mp, însă intervenția promptă a pompierilor a împiedicat extinderea incendiului la vecinătăți. De asemenea, au fost deteriorate încăperile situate la parterul casei.

Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment, iar cercetările preliminare au dus la concluzia că incendiul a pornit de la o defecțiune a instalației electrice a locuinței.” a declarat ISU Cluj.