Într-o intervenție la postul de radio Gold FM, chiar de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, Tișe a precizat că rațiunea numirii unui prefect de la UDMR la Cluj, pentru prima dată în democrație, este strict de ordin politic. Liderul CJ și-a susținut declarațiile anterioare, critice la adresa lui Ludovic Orban, despre care consideră că nu a înțeles realitatea Transilvaniei.

„ Eu pot să spun că nu se va încălca nicio convenție a drepturilor minoritarilor. Românii și maghiarii din Transilvania se ghidează, totuși, după unele principii comune. Desigur, prefectul nu este în subordinea Consiliului Județean. Premierul are rolul de a monitoriza activitatea lui” , a ținut să sublinieze Alin Tișe.

Alin Tișe: „ Orban nu are nicio șansă la conducerea partidului” . Tensiunile au început când liderul de la Cluj l-a votat pe Cristian Bușoi

În ceea ce privește viitoarea structură a conducerii PNL, Tișe a fost categoric.

„Liberalii din Cluj nu îl vor mai susține pe Orban pentru un nou mandat la conducerea PNL. Eu cred că Orban nu are nicio șansă la conducerea partidului și nu va fi reales. Dacă va fi reales, va duce partidul la 7%.   Orban este obișnuit cu astfel de procente” , a declarat Alin Tișe, la Gold FM.

Deși a fost provocat de moderatorul Cozmin Gușă să spună, care dintre cei lideri din Ardeal vor fi contracandidații lui Orban la Congresul de alegeri din toamnă, Emil Boc, Ilie Bolojan sau Rareș Bogdan, Tișe a ezitat.

„Partidul va lua decizia potrivită” , a menționat acesta.

Cu toate acestea, filialele PNL din țară își exprimă susținerea publică față de actualul președinte, Ludovic Orban.

De asemenea, actualul lider al PNL a pornit o campanie internă și s-a întâlnit recent cu mai mulți primari din Transilvania.

Tișe a dezvăluit la Gold FM, că la alegerile trecute din cadrul PNL, l-a votat pe Cristian Bușoi, nu pe Orban. Cel din urmă îi propusese să facă parte din echipa lui de lucru constant.