Aceasta a precizat că nu poate demisiona din cadrul PNL Cluj.   Și-ar pierde mandatul de președinte al CJ, iar în această funcție se află datorită cetățenilor.

În opinia lui Tișe, conducerea centrală a PNL este incompetentă. Negocierile lui Orban l-au nemulțumit atât de tare, încât a precizat că îi va aduna pe toți primarii revoltați, toți membrii care nu sunt de acod cu deciziile luate de Orban și vor face o altă platformă pentru exprimarea politică.

Cluj. Alin Tișe pune tunurile pe UDMR

Presiunile pentru păstrarea postului de prefect PNL la Cluj se mențin de câteva luni. Ultima decizie pe care UDMR a luat-o, partener de coaliție, a fost ca PNL să cedeze postul de prefect al județului Bihor în favoarea Clujului.

Liderii maghiari i-au lăsat pe liberali să tranșeze această soluție în interior.

Astfel, s-a decis ca la Bihor să rămână prefect din partea PNL.  La Cluj, pentru prima dată în ultimii 30 de ani este un prefect  UDMR.

Citește aici care e miza pentru Prefectura Cluj 

” Aici nu este vorba despre UDMR. Nu am o problemă cu UDMR, ci cu modul în care s-a negociat. Conducerea centrală a PNL nu a înțeles cum funcționează Ardealul, care sunt necesitățile Ardealului” , a afirmat Tișe, într-o postare live pe Facebook, realizată de Ziua de Cluj.

Pe cine vrea Tișe să dea afară din CJ

Alin Tișe a precizat că se așteaptă ca liderii maghiari să înceapă o procedură de schimbare din funcția de președinte al CJ.

” Mă aștept la așa ceva, dar nu au majoritatea necesară să facă asta „, spune Tișe, pentru sursa precizată mai sus.

Acesta are de gând, însă, să facă el o mutare administrativ-politică. A transmis că va face demersuri pentru schimbarea lui Istavan Vakar din funcția de vicepreședinte al CJ.

” Voi continua din postura de preşedinte al Consiliului Judeţean să lupt pentru oamenii acestui judeţ. În  prezent analizez posibilitatea, în şedinţa din martie a forului judeţean, a schimbării vicepreşedintelui UDMR de la Consiliul Judeţean”, a spus Tișe,  pentru Ziua de Cluj.

Chiar dacă a fost avertizat că un prefect UDMR ar putea reanima sentimenele antimaghiare la Cluj, Orban a decis să salveze Bihorul. Un prefect din partea UDMR ar fi creat mari probleme și în instituția condusă de Ilie Bolojan. Cel din urmă are mai multe procese pe rol cu aleșii maghiari, privind deciziile de la CJ.