Astfel, la Cluj va fi lansată o aplicație web prin care părinții pot evalua parcurile din municipiu, din punct de vedere al siguranței.

Inițiativa îi aparține Adrianei Cristian, consilier local din partea USR.

Aceasta a precizat că s-a gândit nu doar la siguranța copiilor, ci și la planurile viitoare de investiție pe care le are Consiliul Local Cluj-Napoca.

Cluj. Aplicație web pentru siguranța copiilor

Adriana Cristian spune că a identificat câteva probleme din punct de vedere urbanistic, iar acestea vor fi modificate de urgență.

„Sunt multe locuri de joacă în parcări, în spaţii foarte mici, unde se pot accidenta foarte uşor copiii. Propunem şi un plan urbanistic al locurilor de joacă. Astfel, Parcul Feroviarilor să fie cu tematică de transport, un alt parc să aibă tematică acvatică, la Observator să fie tematică de cosmos. Să fie şi locuri în care copiii învaţă, să fie fiecare parc un loc atractiv” , spune Adriana Cristian, citată de Agerpres.

Tot proiectul face parte din strategia numită  „Clujul Copiilor”,  prin care se iau măsuri privid siguranța și dezvoltarea copiilor.

Ce au învățat autoritățile din incidentul de la Hunedoara

La acest moment, românii încă se află sub impactul scenelor de violență în care un copil este lovit cu bestialitate, chiar de unchiul său. Minorul a suferit o fractură craniană, plus un șoc care i-a provocat amenzie parțială.

Agresorul a ajuns în arestul Poliției, dar statul a realizat că nu are politici sociale suficiente.

Nici măsuri suficient de aspre pentru a fi pedepsiți agresorii copiilor.

Astfel, se strâng semnături în mediul on-line pentru ca agresorii să primească închisoare pe viață.

„Cerem pedeapsă maximă, închisoare pe viață pentru acest nenorocit!”.  „Este inadmisibil să faci un asemenea gest! Acesta nu merită să mai vadă lumina zilei printre gratiile celulei! Să fie condamnat pe viață încă din primă instanță, întrucât fapta comisă nu are nicio scuză!”, se menționează în mesajele din cadrul petiției semnate de cetățeni.