Cluj Arena va găzdui Campionatul European de Atletism U20 din 2023, unde peste 1.500 de sportivi vor concura n cadrul acestei prestigioase competiții.

Asociația Europeană a Federațiilor de Atletism a decis vineri, 7 mai, ca și Clujul să organizeze cel de-al doilea campionat european cu probe de pistă. În luna acestui an, tot pe Cluj Arena, se va desfășura Campionatul European de Atletism pe Echipe – Liga 1.

Cluj. Alin Tișe: O reușită extraordinară

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a spus că reprezintă o adevărată reușită pentru Cluj organizarea acestei competiții.

„E o reușită extraordinară și un motiv de mare mândrie pentru Cluj și pentru întreaga Românie. Este un nou eveniment sportiv de mare anvergură pe care îl vom găzdui pe Cluj Arena și care ne poziționează definitiv în clubul extrem de select al instituțiilor capabile să organizeze competiții de un asemenea nivel.

Totodată, e o nouă confirmare a alegerii corecte pe care am făcut-o atunci când am decis ca acest stadion să dispună de o pistă de atletism omologată la nivel internațional și când am asigurat toate dotările necesare”, a mai precizat  președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Totodată, Tișe a mai precizat că România va onora deciza organizării acestei competiții și totul se va organiza ca la carte.

,,În calitate de gazdă a acestui eveniment unic îin România și în această parte a Europei, Consiliul Județean Cluj își va onora statutul de bun organizator, deja dovedit prin numeroase alte mari evenimente, și va oferi condiții ideale pentru o competiție de excepție, un veritabil regal al atletismului european”, a mai precizat Tișe, informează Alba24.ro.

În 2019 și 2020, Cluj Arena a fost gazda Campionatului Balcanic de Juniori și Campionatul Balcanic de Seniori. De asemenea, anul acesta va avea loc pe Cluj Arena Campionatul European pe Echipe Liga 1.

Reamintim că Cluj Arena va găzdui Campionatul European de Atletism U20 din 2023, unde peste 1.500 de sportivi vor concura n cadrul acestei prestigioase competiții.