Mai exact, îi reproșează lui Ludovic Orban că a lăsat Clujul, nu doar pe mâna UDMR, ci și pe a partenerilor de coaliție din USR.

Veșnicia nu s-a născut la sat doar unde sunt primari USR! Niciun primar PNL din Cluj nu a primit bani pentru investiții, cum au primit cei de

la USR! În condițiile în care primarii PNL erau dați exemplu în teritoriu” , a menționat Alin Tișe, într-o emisiune locală, realizată de Ziua de Cluj.

Cluj. Atac la adresa primarilor USR

În fapt, primarii USR din toată țara, mai ales din orașele mari s-au lăudat cu sumele primite de la Guvern, pentru marile investiții.

Cei mai mulți bani au primit orașele Brașov și Timișora. Ambele sunt conduse de primari USR Plus, Allen Coliban, respectiv Dominic Fritz.

De asemenea, Tișe a arătat cu degetul că situația este extinsă la nivel național. În sensul că nu doar Transilvania a fost miza coaliției.

Dă exemplu și cazul Elenei Lasconi, primarul USR AL orașului Cîmpulung Muscel, care a primit două milioane din 12 disponibile pentru finanțarea unui proiect cultural.

Cifrele care l-au înfuriat pe Alin Tișe

Proiectul de buget a fost adoptat săptămâna trecută în forma propusă de PNL, USR și UDMR. Nu a fost aprobat niciun amendament propus de PSD.  Scandalurile pe această temă au fost la ordinea zilei.

Potrivit proiectului de buget, primarii PNL au primit cei mai mulți bani pentru investiții: 201 milioane de lei. Cei din partea USR Plus 120 de milioane, iar cei ai UDMR 40 de milioane.

Alin Tișe, președintele CJ Clu, susține că acest lucru se va reflecta în revolta unor membri PNL față de Ludovic Orban. Tișe vrea să facă o platformă politică a celor nemulțumiți de actualul lider al PNL.

” Aici nu este vorba despre UDMR. Nu am o problemă cu UDMR, ci cu modul în care s-a negociat. Conducerea centrală a PNL nu a înțeles cum funcționează Ardealul, care sunt necesitățile Ardealului” , a afirmat Tișe, într-o postare live pe Facebook, realizată de Ziua de Cluj.