Cluj. Datorită ninsorilor abundente ce au cuprins mai multe zone din țară, centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că pe autostrada A3, circulația se desfășoară cu greutate.

Altfel spus, șoferii sunt rugați să conducă cu grijă pe tronsonul Câmpia Turzii – Nădășelu, între kilometri 38 și 44. Polițiștii au anunțat, de asemenea, că vizibilitatea, pe alocuri, este sub 100 de metri.

Administratorii drumului au precizat că șoferii trebuie să reducă viteza pe acea porțiune și să mărească distanța de mers. Totodată, să folosească corespunzător luminile.

Cluj. Ninsorile dau peste cap traficul pe autostrada A3

De asemenea, polițiștii recomandă șoferilor să nu oprească pe benzile de circulație și pe banda de urgență. În cazul unei pene sau defecțiuni tehnice, șoferii sunt rugați să pornească luminile de avarie.

,,Echipați-vă cu vesta reflectorizantă, scoateți pasagerii din autovehicul în afara părții carosabile și amplasați triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanțe mai mari”, sfătuiesc administratorii de drumuri.

Cum va fi vremea în weekend?

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vremea va fi rece pe tot parcursul weekend-ului.

Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații în vest, nord și centru. În zonele montane precipitațiile se vor transforma în ninsori, cu precădere în Transilvania și Maramureș. În restul regiunilor din țară se vor înregistra ploi pe tot parcursul weekend-ului.

Vântul va avea intensificări temporare, mai ales la munte. Rafalelevor ajunge la 60…80 km/h la altitudini mari, viscolind sau spulberând zăpada, dar trecător și cu viteze mai mici si în sud și sud-est. Pe suprafețe mici se va produce brumă.

Atât sâmbătă cât și duminică, temperaturile vor fi mai scăzute pentru această perioadă a anului. Cerul va fi mai mult noros, mai ales seara și noaptea în jumătatea de sud-vest a țării, unde vor fi condiții de ploi.

Vremea se va încălzi, treptat, începând din 20 aprilie, iar temperaturile vor ajunge la maxime de până 22 de grade Celsius.