Cluj. În urma concertului-pilot susținut la Opera Națională Cluj, doar o singură persoană s-a infectat cu COVID-19.

La eveniment au participat 200 de participanți organizat la Opera Națională din Cluj-Napoca, informează stirileprotv.ro.

La concert au participat persoanele vaccinate anti-COVID și cele care au avut asupra lor un test negativ al testului pentru depistarea COVID-19.

Cluj. O singură persoană a fost infectată cu COVID-19 la concertul-pilot

Participanții au fost nevoiți să poartă masca de protecție pe toată durata evenimentului. Conform epidemiologilor care s-au ocupat cu monitorizarea celor prezenți la Opera de la Cluj-Napoca, persoana infectată cu COVID-19 s-a infectat după 8 zile de la concert.

Altfel spus, ea ar fi putut lua virusul din altă parte și nu din sala de operă. Pe tot parcursul monitorizării, participanții au trebuit să evite zonele aglomerate și interacțiunile cu persoanele necunoscute.

Autoritățile recomandă ca organizatorii de evenimente să aibă mai multe puncte de testare, ori participanții să vină cu testele deja efectuate.

Concertul s-a desfășurat la jumătatea lunii mai, de la ora 19.00, unde a avut loc premiera ,,Faust” de Charles Gounod la Opera Națională Română Cluj-Napoca.

Înaintea concertului-pilot, autoritățile au anunțat că doar persoanele vaccinate vor putea participa la concertul de operă și masca va fi doar opțională.

Ulterior însă, reprezentanții Operei din Cluj-Napoca au anunțat că masca va deveni obligatorie pe durata evenimentului, iar participanții care pot prezenta un test negativ vor avea șansa să intre în Operă.

La evenimentul care a avut loc la jumătatea lunii mai la Opera Națională din Cluj-Napoca, cu participarea a 200 de oameni, după cele 14 zile de monitorizare doar o persoană a fost infectată cu noul coronavirus.

Din primele cercetări, epidemiologii susțin că cel infectat ( la 8 zile) nu ar fi luat virusul din sala de operă ci s-ar fi infectat în altă parte.

Autoritățile au precizat că masca de protecție va fi obligatorie în sală, chiar dacă la început au precizat că este doar opțională.