Ultima propunere pentru Cluj,  făcută de vicepremierul Kelemen Hunor îi pune iar în dificultate.

Acesta a transmis că este dispus să cedeze PNL Prefectura din acest județ, însă, la schimb cer postul de prefect pentru județul Bihor.

Asta e singura posibiltate, susține liderul maghiar, Kelemen Hunor.

Anunțul a fost făcut public, după ședința Biroului Politic Național(BPN).  Seful PNL Cluj, Daniel Buda, i-a cerut lui Orban să renegocieze postul de prefect pentru acest județ.

Cluj. Alin Tișe nu-și schimbă cererea

Cel mai vehement critic al președintelui PNL, Alin Tișe, președintele CJ Cluj, a transmis pentru Gazeta de Cluj, că nu va schimba opțiunea, iar această negociere care contravine intereselor Clujului trebuie să fie reparată de Orban.

Este normal ca prefectul să provină din partidul cu cel mai mare număr de voturi, cu cel mai mare număr de primari. Prin urmare, la Cluj este firesc să fie numit prefect din PNL. Eu sper că toată lumea înțelege necesitatea acestei schimbări, respectiv importanța acesteia pentru comunitatea clujeană. Normalitatea trebuie să ne ghideze mai departe.

Consider că această greșeală imensă trebuie să fie îndreptată de cei care au cauzat-o, respectiv de președintele Orban și grupul de acoliți din jurul său, , a declarat Alin Tișe, pentru Gazeta de Cluj.

Emil Boc este, de asemenea, îngrijorat de situația Prefecturii Cluj. Acesta susține că s-ar putea reactiva sentimentele antimaghiare de la Cluj.

Ilie Bolojan nici nu vrea să audă de un prefect UDMR

Pe de altă parte, negocierile dintre UDMR și PNL s-ar putea bloca din nou. Ilie Bolojan, liderul liberalilor din Bihor, nici nu vrea să audă de un prefect UDMR.

Acesta este în plin scandal cu primarii UDMR, cu consilierii județeni ai UDMR, iar un prefect maghiar nu va face decât să atace în contencios -administrativ toate hotărârile CJ Bihor.

Reprezentanții maghiari din Bihor au atacat în instantă deciziile lui Ilie Bolojan de restructurare a Consiliului Județean.