Cluj. Clipe de groază pentru un copil din comuna Cojocna. În timp ce se deplasa la autobuz pentru a ajunge la școală, el a fost zgâriat și lovit în repetate rânduri de către alți copii de etnie romă.

Sora acestuia a declarat pentru oamenii legii că toată scena s-ar fi întâmplat înaintea stației din cartierul Mărăști.

Elevul a fost lovit și zgâriat în timp ce se deplasa spre școală cu un autobuz pe ruta Cojocna – Cluj-Napoca.

Conform unor informații oferite de sora minorului, el ar fi fost agresat înainte de stația din cartierul Mărăști în jurul orei 6:45, pe ruta Cojocna spre Cluj-Napoca.

Cluj. Autoritățile nu au luat măsuri împotriva violențelor

Sora victimei e revoltată și cere autorităților să intervină cât mai rapid pentru a opri astfel de incidente.

„Azi dimineață cu autobuzul de la ore 6:45 care pleacă din Cojocna spre Cluj-Napoca, fratele meu a stat în picioare și persoanele care se aflau pe scaunele de lângă el l-au lovit și zgâriat pentru că nu i-au făcut loc să coboare în stația de la sensul giratoriu din Mărăști.

Chiar așa am ajuns? Nimeni nu poate face nimic împotriva romilor din Cojocna? Nu au lege?  Ei au întotdeauna acoperire?  Nu putem să mai lăsăm copiii nicăieri din cauza lor. Câte dovezi trebuie să mai adunăm ca să fie luate măsuri? E nevoie să vedem un om sau un copil nenorocit de acești romi periculoși pentru a se lua măsuri?”, relatează monitorulcj.ro.

Astfel de probleme nu reprezintă o noutate pentru autoritățile locale, dar problema romilor și integrarea lor în societate se face foarte lent. Din nefericire, polițiștii locali pot aplica doar amenzi și avertizează să nu se mai repete astfel de incidente.

Zilnic, romii iau cu asalt Cluj-Napoca cu trenul și autobuzul, plimbându-se nestingheriți prin cele mai importante zone ale orașului. Unii dintre ei ajung să fie agrese în plină stradă sau în mijloace de transport în comun.

Familia băiatului a depus plângere penală împotriva celor doi copii ce l-au zgâriat și lovit în repetate rânduri pe băiat.