Cele 10 frigidere, cu o valoare totală de 20.800 de lei, păstrează temperatura între 2 grade Celsius și -8 grade Celsius. Atât Ministerul Apărării Naționale, cât și Inspectoratul pentru Situații de Urgență vor folosi echipamentele în vederea  transportarii optime a vaccinurilor anti-COVID în orașul Cluj-Napoca.

„Etapele următoare ale campaniei de vaccinare vor include un număr mai mare de persoane, drept pentru care și numărul dozelor ce urmează să fie distribuite va crește. Pentru a asigura un proces de distribuție mai rapid și mai sigur în centrele de vaccinare, Beard Brothers ne-au donat astăzi 10 cutii frigorifice transportabile, care vor suplimenta pe cele care le utilizăm deja.

Transportul dozelor de vaccin de la centrul regional de distribuție către centrele de vaccinare operaționalizate în județul nostru se realizează de către echipaje ale ISU și MApN”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

15 ianuarie- a doua etapă de vaccinare

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a precizat , într-o conferință de presă, că a doua campanie de vaccinare vizează peste 4 milioane de persoane cu vârsta de peste 60 de ani și bolnavi cronici.  A doua etapă de vaccinare ar urma să înceapă pe după 15 ianuarie, iar ce-a de-a treia, ,,termenul realist” ar fi luna aprilie.

A doua etapă va începe cu persoanele care sunt internate în centrele medico-sociale – aproximativ 40.000 de persoane internate. Vaccinarea personalului se va face prin echipe mobile. Am dispus să se înceapă încă de acum obținerea consimțământului informat, inclusiv de la aparținători. Vorbim în a doua etapă de un total de aproximativ 4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani și bolnavi cronici.

Estimăm că începutul lunii aprilie este un termen realist pe care îl putem lua în calcul pentru începerea cele de-a treia etape. Acest lucru depinde și de ritmul de livrare al dozelor de vaccin, nu doar de ritmul de vaccinare”, a  mai spus Valeriu Ghorghiță.