Boc  i-a asigurat pe primari că vor primi tot sprijinul pentru organizarea centrelor de vaccinare pe plan local. Are această responsabilitate din calitatea de președinte al Asociației Municipiilor din România.

” Aveţi tot sprijinul Guvernului pentru susţinerea campaniei la nivel local, judeţean de vaccinare. Adică dacă vreţi centre drive-through, dacă vreţi centre mobile, dacă doriţi să organizaţi maratoanele vaccinării, dacă doriţi alte campanii prin care voi să veniţi mai aproape de comunitate, aveţi uşa deschisă şi susţinerea Guvernului României. De asemenea, din 4 mai va fi o campanie importantă prin medicii de familie. Nu sunt obligaţi, dar prin parteneriatul pe care primarii, împreună cu medicii de familie îl au, pot să adune mai mulţi medici de familie în această campanie”, a declarat Boc, citat de Agerpres.

Cluj. Boc a stabilit! Vrea festivaluri, dar cu o condiție

Pentru a accelera imunizarea anti- COVID, din data de 4 mai.

Vor fi folosite şi vaccinurile Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză.

„Asta ne dă nouă, celor din marile municipii, posibilitatea să se asigure în centrele drive-through vaccinarea cu o singură doză (…), iar în locurile unde sunt persoane mai sărace sau comunităţi defavorizate tot să mergem cu o singură doză. Acesta a fost mesajul de bază: aveţi tot sprijinul şi noi am venit cu multe propuneri în acest sens să accelerăm şi să menţinem entuziasmul pentru vaccinare”, a precizat primarul municipiului Cluj-Napoca, pentru sursa citată.

Organizatorii festivalurilor Untold și Electric Castle se pot implica direct în campania de vaccinare.

În ultimele 24 de ore, peste 80 000 de români s-au vaccinat anti-COVID. În total, peste trei milioane de români s-au imunizat, cei mai mulți dintre ei cu ambele doze.

După ce a avut o serie de replici acide pe tema finanțării centrelor de vaccinare, relațiile dintre Cîțu și Emil Boc au devenit cordiale. Cei doi s-au văzut la Cluj unde au stabilit mai multe măsuri administrative.