”Cultura va fi sprijinită în continuare la Cluj”, a spus Emil Boc

Cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, edilul Clujului, Emil Boc, a anuntat ca municipalitatea va acorda și în 2021 finanțări nerambursabile de la bugetul local pentru segmentul cultural.

Pe pagina sa oficială de Facebook, cu foarte puțin timp în urmă, Emil Boc a postat o înregistrare a intervenției dumnealui la ZCJ.ro live. El a ținut să precizeze că cultura nu a fost o Cenușăreasă la Cluj și că a fost chiar o prioritate.

”La Cluj cultura nu a fost niciodată o Cenușăreasă, ci dimpotrivă o prioritate”, a spus Emil Boc

”Da, este Ziua Culturii Naționale astăzi. Este un moment în care sărbătorim 171 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu și în același timp este Ziua Culturii Naționale. Din această perspectivă aș dori doar două lucruri să adaug: la Cluj cultura nu a fost niciodată o Cenușăreasă, ci dimpotrivă o prioritate și așa va rămâne. Indiferent că este pandemie sau nu. În acest sens vom continua finanțările în sectorul cultural așa cum am făcut-o și în 2020, fiind printre puținele municipalități din țară care sprijinește manifestările culturale”, a declarat Emil Boc.

”Vom acorda în continuare finanțări nerambursabile, așa cum am făcut și în 2020, fiind printre puținele municipalități din țară care au spus da finanțărilor pentru actul cultural. De asemenea, la ora 18.00, clădirea Teatrului Național, va fi iluminată cu imaginea lui Mihai Eminescu, ca o formă simbolică de a marca Ziua Culturii Naționale”, a declarat Emil Boc.

Finanțări nerambursabile de la bugetul local pentru cultură în valoare de 15 milioane de lei în 2020 la Cluj

Deși anul trecut a fost deosebit de dificil din toate punctele de vedere, la Cluj cultura nu a fost uitată. Primăria Cluj-Napoca a acordat, în anul 2020, finanţări nerambursabile de la bugetul local pentru proiecte şi acţiuni culturale, în două sesiuni. Bugetul total a fost de 15.000.000 lei și s-a orientat către finanțarea cu prioritate a câtorva activități culturale de primă dimensiune precum:

1.400.000 lei – TIFF
1.100.000 lei – Centrul Cultural Clujean
100.000 lei – Fapte – Art in the Street
470.000 lei – Federația Centrul de Interes