Într-o intervenție pentru Ziua Live, Boc spune că așteaptă un răspuns mai clar de la specialiști, însă, în principiu n-are teamă față de reacțiile adverse ale vaccinului anti-COVID AstraZeneca.

„Eu voi proceda după ştiinţă şi anume, dacă nu există niciun fel de interdicţie naţională şi internaţională. Eu mă voi vaccina cu Astra Zeneca a doua doză. Ma sunt câteva zile şi voi aştepta să văd ce se întâmplă. Dar, dacă nu vor exista interdicţii, eu voi folosi acest vaccin. Am încredere în specialişti”, a menționat Emil Boc, pentru sursa citată.

Boc n-are teamă. Ce s-a decis pentru cei vaccinați cu AstraZeneca

În România, la acest momnt nu s-a retras imunizarea cu dozele produse de Astrazeneca. În funcție de noile analize ale Agenției Europene a Medicamentului (AEM) , este posibil ca acestea să fie interzise pentru o anumită categorie de vârstă.

„Nu s-a pus problema să se retragă complet acest tip de vaccin. (…) Dacă se va decide o impunere a unei limite de vârstă de la care să nu se mai administreze vaccinul de la AstraZeneca şi există persoane care au primit prima doză şi sunt sub acea limită de vârstă, se va lua o decizie privind schema de vaccinare.  Dacă se continuă cu acelaşi vaccin sau se va continua cu un alt tip de vaccin, după exemplul Germaniei.

Rapelul pentru vaccinul de la AstraZeneca se poate extinde pe o perioadă de până la trei luni, chiar şi peste, ” a precizat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul vaccinării anti- COVID în România.

Românii și-au anulat programarea pentru vaccinarea cu AstraZeneca

Peste 200 000 de români au anulat programarea pentru vaccinarea cu AstraZeneca.

Mai multe țări din Europa au suspendat deja imunizarea cu aceste doze, după ce au apărut informații cu privire la trombozele pe care le provoacă.

Unul dintre reprezenanții AEM a recunoscut că există o leătură între trombozele apărute și administrarea vaccinului.