Primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, spune că a format deja o comisie formată din juriști pentru a demola hotelul Cristian. Clădirea este amenajată chiar pe spațiul pietonal, în Piața Mihai Viteazu, notează știridecluj.ro. Edilul vrea, însă, să acționeze legal. Boc crede că, astfe de amenajări, pe vremea când nu era la conducerea municipalității, nu vor da bine în fața investitorilor.
”Este o aberație juridică sau o bizarerie juridică, ca să fiu elegant, cum cineva a putut să se intabuleze. În anii 90 a fost posibil să se intabuleze printr-o sentință judecătorească acel hotel. De când sunt primar nu am semnat niciun fel de autorizație de mine, pentru ce e acolo. Toate autorizațiile au fost semnate înainte de 2004. Atunci el nu poate să îl vândă… Adică poate să îl vândă, dar terenul nu e al lui și orice investitor serios se uită că nu are proprietatea terenului. El nu se poate moderniza…
Nu am nimic personal cu proprietarul (n.red. Costică Pocol). Avem o echipă care lucrează la această problemă. Noi vrem să modernizăm toată aria de acolo, Canalul Morii, Liceul Bălcescu și am vrea să facem și acea zonă”, a precizat primarul Emil Boc, citat de știriledecluj.ro
Cluj. Boc vrea să intre cu buldozerul. Cine a semnat autorizațiile
Patronul hotelului Cristian spune că are toate autorizațiile de la Primărie, iar edilul Boc ar minți grosolan, deoarece chiar el le-ar fi semnat.
Nu este prima dată când apar controverse pe tema autorizațiilor unor construcții din Cluj. În luna februarie, istoricii din Cluj îl criticau asupra pentru amplasarea haotică acestui hotel, numit generic Coșciugul.
Arhitectul Voicu Bozac a precizat că privește „cu mâhnire acest obiect. Nu are rost să mă revolt, dar trebuie găsite soluții. Nu ar fi exclus să se facă o mediere între arhitect, primărie și prin Comisia de estetică să se ajungă la o soluție decentă. Dacă ar fi ajuns la Comisia de estetică urbană nu ar fi trecut. Mă mir că trei comisii naționale au aprobat acest volum. Clientul nu trebuie criticat, ci trebuie privit cu suspiciune cel care a propus acest volum. Cred că legal nu mai putem face nimic, cred că o soluție de mediere ar fi cea care ar trebui făcută.(…) Ar trebui modificată fațada pentru a nu mai fi o pată infinită pe obrazul orașului ” , declara Bozac, după o ședință de urbanism.