Cluj. Campania de imunizare împotriva noului coronavirus continuă, iar oamenii iau cu asalt centrele de vaccinare.

Până în momentul de față, vaccinarea a fost un adevărat succes, iar viceprimarul Clujului, Dan Ștefan Tarcea e optimist și încurajează ca toți să se imunizeze pentru a reveni, cât mai repede, la o viață normală.

„Campania de vaccinare merge bine. Le mulțumesc clujenilor care au înțeles necesitatea campaniei de vaccinare și de a ne vaccina.

Avem un grad mare de vaccinare. Doar prin aceasta vom putea ajunge la normalul de dinainte de pandemie. Nu există altă soluție.” a declarat viceprimarul municipiului Cluj, la postul local de radio.

Cluj. Vaccinarea reprezintă singura șansă pentru o viață normală

Totodată, viceprimarul a mai declarat că orașul Cluj-Napoca va ajunge la imunizarea completă spre sfârșitul verii.

„Pandemia încă nu a trecut, nu am ajuns la un nivel de vaccinare de 70%. Sunt în România orașe unde gradul de vaccinare e sub 20%. În județul Cluj am trecut de 42%, iar la nivelul municipiului am depășit gradul de 50%.

Avem centre de vaccinare care funcționează foarte bine, există centrul drive-thru, discutăm și despre vaccinarea la cabinetele medicilor de familie. Fac un apel către toate generațiile, fie că vorbim despre generația tânără, fie că vorbim despre cea mai puțin tânără, să facă un minim efort și să meargă să se vaccineze.” a mai declarat viceprimarul.

De asemenea, demnitarul a explicat că în momentul de față există numeroase centre de vaccinare și nu există motive de a amâna vaccinarea, numărul dozelor fiind suficient pentru toată lumea.

„În România nu mai avem probleme cu numărul dozelor de vaccin. Dacă acum câteva luni vorbeam despre dezorganizare la centrele de vaccinare și număr limitat de doze, azi nu mai întâmpinăm aceste dificultăți. Depinde doar de noi să revenim la starea inițială de dinainte de pandemie, a conchis viceprimarul Clujului.