Cluj-Napoca va avea  o campanie proprie de promovare a vaccinării. Propunerea a venit de la Alexandra Oană, consilier local USR PLUS, în prima ședință a Consiliului Local Cluj-Napoca, de luni. Această idee  a fost acceptată de primarul Emil Boc:

Consilierul USR PLUS a declarat:

„De succesul acestei campanii depind foarte multe lucruri esențiale pentru noi: dacă se deschid școlile, dacă spitalele își cresc capacitatea pentru alte boli în afară de COVID, dacă se redeschid restaurantele, cinematografele, teatrele, dacă putem să mergem din nou la concerte și petreceri sau dacă purtăm în continuare măștile. Experții spun că pentru a reveni la normalitate trebuie să ajungem la o rată de vaccinare de 70% a populației. Statisticile însă arată că pornim de la un procent de aproximativ 30% dintre români care acceptă vaccinul. Mai mult, după debutul campaniei de vaccinare, comparativ cu alte țări, vedem că numărul de persoane care s-au vaccinat este foarte mic.”

Una dintre abordările vehiculate este aceea de a include și vedete în campania locală:

„Concret, așa cum primim comunicate referitoare la evoluția ratei de infectare, am solicitat informări concrete și regulate referitoare la evoluția campaniei de vaccinare din municipiu și coagularea unui grup de lucru local – cu experți de sănătate publică de la nivel local, cu experți pe zona de comunicare, cu figuri publice locale – care împreună să lucreze la o strategie locală de promovare a campaniei de vaccinare. Sunt convinsă că dacă aducem în prim planul campaniei figuri cunoscute de clujeni, în care ei au incredere și cu care rezonează, mesajul pro vaccinare va avea șanse mai mari să convingă. M-am bucurat să văd că domnul Primar a acceptat propunerea mea și în perioada următoare vă voi ține la curent cu demersurile inițiate”, a adăugat consiliera.

În județul Cluj s-au înscris 12000 de persoane pentru vaccinarea în prima etapă. Listele de înscrieri se actualizează continuu. La Spitalul Municipal sunt înscrise peste 500 de persoane din cele care lucrează acolo.

Comparativ cu restul țării, în Cluj există o inițiativă desebită în sensul grijii față de vârstnici. Aceștia au fost incluși în etapa întâi și astfel seniorii din centrele de bătrâni vor fi vaccinați odată cu personalul de acolo. Pentru această acțiune vor fi folosite echipe mobile de vaccinare. Clujul este singurul județ unde această grupă de risc a fost inclusă în etapa 1.