Medicul chirurg de la Spitalul de Copii din Cluj, Ioan Dobrescu, este acuzat că a primit mită de la aproape 14 familii.

Medicul Dobrescu a intrat în atenția presei în 2016, când a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. El a fost acuzat că ar fi luat mită de la 14 familii care au depus mărturie la Judecătoria Cluj.

Chirurgul de la Spitalul de Copii din Cluj e acuzat de malpraxis după ce a operat greșit o fetiță de doar trei ani și i-a lăsat oasele strâmbe.

Dobrescu era cunoscut pentru faptul că nu se ferea să ceară ,,atenții” pacienților lui. Conform Libertatea, chirurgul cerea mită de 150 de euro. Unul dintre părinți a declarat că i-a dus 200 de lei în plic. După operație, Dobrescu a chemat-o în biroul lui și a declarat că ,, dacă mergeai la coafor, plăteai mai mult”

150 de euro era suma minimă cerută de chirurg

Conform altei declarații a unui părinte, medicul Dobrescu s-a plâns mereu că banii de medic nu-i ajung să vină la serviciu, motiv pentru care e nevoit să ceară bani de la pacienți. Conform Libertatea, B.A, a susținut că pentru operația la copilul ei a trebuit să-i aducă suma de 150 de euro.

„L-am întrebat din proprie inițiativă dacă trebuie să plătesc ceva (…) Fiul meu fiind mai mic și operația mai complicată, răspunsul acestuia a fost «pentru tine, 150 de euro și îl operez pe copil în ziua următoare». Așa s-a și întâmplat (…) Am pus suma de 150 de euro într-un plic pe care i l-am dat în mână pe coridorul spitalului”, a mai declarat B.A.

O altă persoană ce a fost nevoită să dea șpagă a mărturisit că medicul a reacționat violent când a văzut doar 200 de lei pentru o operație.

„Am vrut să-i dau 200 de lei, el spunându-mi că sunt bani de nimic. A amânat operația câteva zile, am mai avut o discuție cu acesta prin care mi-a zis că operația va costa 200 de euro. (…) I-am dat doctorului Dobrescu suma de 200 de euro”, a spus P.R.

Medicul a fost acuzat pentru rasism în 2016 după ce  a refuzat să opereze o tânără ce vorbea doar limba maghiară. Fata a ajuns în stare gravă la spital după un accident.