Un clujean a venit cu ideea de a strânge bani de la cetățeni în vederea demolării Hotelului Cristian din Piața Mihai Viteazul. Clujenii doresc demolarea lui și afirmă că reprezintă o pată de rușine pentru municipiul Cluj-Napoca.

Clujeanul a venit cu inițiativa de ,,chetă” și a dorește să-l cumpere, după care să-l doneze primăriei pentru a fi demolat.

„Distinși membri ai Clujului Civic! Distinși cetățeni clujeni! Vă propun să facem o faptă de armă adevărată.Hai să cumpărăm Hotelul Cristian și să-l donăm Primăriei Cluj-Napoca pentru a fi demolat. Hotelul e un hidoșag, o rușine, o pată pe obrazul orașului, și împiedică re-planificarea zonei la standarde contemporane.

E scos la vânzare pe 400.000 Euro. Ieftin! Hai să-l cumpărăm! Punem 1 euro de căciulă, și iese lejer – încă ne și mai rămân bani pentru niște copaci. Ne băgăm? Facem? Dați cu comentariul cu DA sau NU, după caz. Dimineața pot pune sus cheta”, scrie clujeanul pe grupul Clujul Civic.

Emil Boc: Hotelul nu poate fi demolat

Hotelul Cristian, amplasat în centrul orașului, nu poate fi demolat chiar dacă a fost construit fără fundație și autorizație. Emil Boc a precizat că vina este a fostului edil, Gheorghe Funar, pentru construirea hotelului din centrul orașului.

„Invitați-l pe fostul primar (n.r. Gheorghe Funar) să vă spună despre ce este vorba. Construcția respectivă a fost ridicată în perioada în care el conducea orașul. S-au epuizat căile de legale de atac. E ridicată pe trotuar pe vremea lui Funar. Acolo a expirat termenul de prescripție. De aceea spun că juridic nu este cale legală.”, a spus Boc.

Construcții controversate în Cluj-Napoca

În Cluj-Napoca au apărut mai multe construcții controversate în zone importante din oraș. Blocurile răsărite printre case și hotelul ,,coșciug” au fost dezbătute de clujeni pe mai multe site-uri de socializare.

Emil Boc a precizat că nu se poate face nimic în privința hotelului Cristian deoarece au fost epuizate toate căile legale de atac.

,,E ridicată pe trotuar pe vremea lui Funar. Acolo a expirat termenul de prescripție. De aceea spun că juridic nu este cale legală.”, a spus Boc.