Cluj. Clujenii au început de astăzi, 26 aprilie, să se vaccineze la primul centru drive-thru din județ.

Încă de la primele ore ale dimineții, oamenii au luat cu asalt centrul de imunizare, acesta fiind amenajat în parcarea Sălii Sporturilor „Horia Demian”.

Un rînd de zeci de mașini au format o coadă dinaintea de ora deschiderii. Ora de deschidere a fost anunțată fiind 13.00. Coada de mașini formată este de la podul Garibaldi până în parcarea Sălii Sporturilor.

Cluj. Vaccinare direct în mașină

La ora 13.00 când s-a dat startul oficial a imunizării erau deja vaccinați persoanele din primele șapte mașini ce-și așteptau rândul.

Vaccinul folosit la centrul de vaccinare drive-thru este serul produs de compania Pfizer BioNTech. Persoanele doritoare să se vaccineze nu trebuie să-și facă programare. Clujenii se vor putea vaccina după ce vor completa un chestionar de triaj. Centrul va fi funcțional 7 zile din 7, de la ora 08:00 la 20:00.

„Vaccinarea se face direct din mașină, fără programare, cu vaccin Pfizer. Începând de luni, de la ora 13:00, în parcarea Sălii Sporturilor Horia Demian este operațional un centru de vaccinare drive-through.

Programul acestui centru de vaccinare este de luni până duminică în intervalul orar 8:00 – 20:00, iar tipul vaccinului administrat este Pfizer-BioNTech”, a transmis Emil Boc.

Primul centru de vaccinare drive-thru a fost deschis în Deva

Sâmbătă, 24 aprilie, s-a deschis la Deva primul centru de vaccinare drive-thru  în parcarea celui mai mare mall din oraș.

Încă de la deschiderea oficială, zeci de mașini s-au așezat la coadă pentru vaccin. Multe persoane au venit din localitățile și județele învecinate. Oamenii nu au trebuit să coboare din mașină pentru traij și eliberarea adeverințelor de vaccinare.

În primele două ore s-au vaccinat peste 200 de persoane cu serul de la Pfizer BioNTech. Autoritățile au precizat că numărul persoanelor va crește considerabil în următoarele zile datorită dorinței de a reveni la normal.