Patruzeci de persoane cu handicap,instituționalizate în cadrul DGASPC Cluj, se vor bucura de un nou cămin, după ce Consiliul Județean a decis construirea a patru case de tip familial.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat că dorește să-i integreze în cadrul comunităților.

„Este un proiect important prin care dorim să integrăm aceste persoane în cadrul comunităților, prin promovarea inițiativei proprii și a auto-gospodăririi. Totodată, vom diminua astfel presiunea exercitată în prezent pe serviciile furnizate de către DGASPC în sistem instituționalizat”.

Proiect ambițios derulat de către CJ Cluj

Conform datelor CJ Cluj, casele se vor construi pe o suprafață de 1 ha din Sălicea, comuna Ciurila. Cele patru case de tip familial vor avea o capacitate de cazare de 10 persoane fiecare.

Fiecare locuință va avea mobilier modern, iar scopul final este îmbunătățirea nivelului de îngrijire și asistență. Cei patruzeci de persoane cu handicap vor avea posibilitatea de a desfășura activități zilnice și să învețe deprinderi de auto-gospodărie. Proiectul urmărește reintegrarea persoanelor din punct de vedere socio-profesional.

Valoarea totală a proiectului este de 6.116.280 de lei, iar Consiliul Județean va contribui cu 58,26% din sumă, mai exact 3.563.320 de lei. Diferența până la suma totală a proiectului va fi asigurată printr-un program național de înființare de servicii sociale și locuințe protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu handicap.

Consiliul Județean Cluj va construi patru case pentru patruzeci de persoane cu handicap

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj a anunțat că pentru patruzeci de persoane cu handicap din cadrul DGASPC Cluj se are în vedere construirea a patru case de tip familial. Fiecare locuință va avea capacitatea de cazare de zece persoane. Proiectul derulat are în vedere reitegrarea persoanelor cu handicap din punct de vedere socio-profesional.

Totodată, valoarea totală a proiectului este de peste 6 milioane de lei.  Jumătate din bani vor veni din partea Consiliului Județean Cluj.