Astfel,  suma 500 000 de lei din bugetul municipiului Cluj va fi direcționată pentru cofinanțarea proiectului „Orășelul copiilor” din Moldova.

Acest lucru a fost posibil în urma protocolului semnat de Primăria Cluj-Napoca  cu Primăria Ungheni din Republica Moldova.

Cele două orașe s-au înfrățit” în anul 2017, moment în care au început să-și susțină proiectele.

Pentru proiectul „Reabilitarea Parcului Central, etapa a V-a, din orașul Ungheni, Raionul Ungheni, Republica Moldova”, consilierii locali din Cluj au mai aprobat suma de 450 000 de lei, imediat după semnarea protocolului de colaborare.

În semn de mulțumire, parcul din Ungheni va purta numele „Micul Cluj”.

Și clujenii așteaptă un skatepark

Reamenajarea unui skatepark în municipiul Cluj este unul dintre proiectele așteptate de cetățeni în 2021.

Investiția în valoare de peste două   milioane de lei va cuprinde mobilier urban, panouri de baschet, iluminat modern, piste pentru bicilete și role. Lucrările ar trebui să fie gata până în 2023.

Proiectul a fost propus în cadrul bugetării participative, iar studiul de fezabilitate și planul  urbanistic au fost deja realizate.

Ce s-a realizat în anul 2020 la Cluj

Transportul public în comun a fost o prioritate pentru administrația clujeană, astfel încât au fost achiziționate cu bani europeni 12 tramvaie moderne.

Au fost reabilitate mai multe străzi intens circulate și s-a lucrat la documentația tehnică pentru Centura Metropolitană.

De altfel, pentru acest proiect ambițios s-a primit recent avizul din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Prin implementarea acestui proiect, se dorește ca zonele urbane din Cluj să fie mai ușor de accesat.

Centura Metropolitană va avea 38 de km și leagă comuna Gilău de Apahida. Valoarea investiției este de 150 de milioane de euro și trebuie să se finalizeze până în 2023.

Totodată, Primăria Cluj vrea să încurajeze mișcarea în aer liber, ca mod de petrecere a timpului liber și stil de viață sănătos, astfel încât a bifat ca obiectiv extinderea spațiilor verzi pentru activități sportive.

Sunt planuri și pentru amenajarea unui teatru în aer liber. De asemenea, vor fi modernizate și reabilitate străzile din  zona Expo Transilvania.