„Primarul Municipiului Cluj-Napoca este un susţinător al conceptului de Smart City şi un lider cu idei şi tehnologii inovatoare. Sub conducerea acestuia, Cluj-Napoca a devenit un prestigios incubator de afaceri dezvoltate în zona IT, recunoscut atât pe plan naţional, cât şi internaţional, a dezvoltat sectorul de Smart City şi l-a adaugat la fiecare element cu care cetăţeanul se confruntă zilnic: de la transport în comun, la reducerea birocraţiei. Viziunea strategică a primarului a reuşit să transforme Cluj-Napoca în oraş reper în Europa”, au transmis organizatorii galei.

Asociaţia Română pentru Smart City a acordat în cadrul celei de-a V-a ediţii a Galei Smart City Industry Awards, 25 de distincţii pentru proiectele care au fost considerate cele mai notabile în privința schimbării în bine a României în 2020, respectiv pentru liderii care au mobilizat şi au produs schimbări în calitatea vieţii.

Pe lista distincţiilor s-au mai aflat: Primăria oraşului Ciugud (Best Smart Village Project), Andrei Militaru – CEO Network One Distribution (Best CEO of the Year), Institutul pentru Libertate şi Democraţie (ILD) – Best Partner of the Year, Dorin Apahidean – city manager al oraşului Turda (Best City Manager of the Year), Dell Technologies (Most active member), Ziarul Bursa şi publicaţia în limba engleză Business Review (Best Mass Media Supporter), Auchan Retail România şi Leroy Merlin România (Best Smart Citizen), Primăria oraşului Turda (pentru transformarea transportului public într-unul 100% electric) – la categoria Best Smart Mobility, precum şi Oracle (pentru dezvoltarea de start-up-uri) – la categoria Best Smart Economy. De asemenea, au fost premiate companiile Continental (categoria Best Smart Environment), SecuritAI (Best Smart Living) şi Sixense România (Best Smart Infrastructures). Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a primit marele premiu la secţiunea Best Smart Governance. Gala a adus în prim plan și inovaţiile sociale şi a acordat distincţii pentru: SOS Constanţa – primul call center din regiune care se ocupă cu managementul crizelor, Asociaţia Act for Tommorow, UP România, Asseco, Hospice Casa Speranţei şi eGovernment Solutions.

Juriul ediţiei din acest an al celei de-a V-a ediţii a Galei Smart City Industry Awards, al cărui preşedinte a fost Mihai Chirica, primarul Municipiului Iaşi, a fost format din experţi din industria Smart City, lideri în domeniile lor de specializare.