Sunt dezamăgiți de decizia Tribunalului Cluj și spun că pedeapsa pentru cel care a condus inconștient și a provocat accidentul cumplit în care Gabriela, în vârstă de 18 ani la acea vreme, a decedat pe loc, este mult prea blândă.

Tribunalul Cluj a acordat familiei Rîpan daune morale în valoare de 250 000 de euro, iar pe autorul accidentului l-a condamnat la doi ani de și șase luni pentru ucidere din culpă.

„Fetița noastră nu mai este, el , indiferent de pedeapsă, se întoarce acasă. Pe fetița noastră nu o aduce nimeni înapoi”, au declarat, sfâșiați de durere, părinții Gabrielei Rîpan, pentru Realitatea Plus.

Cluj. Daune uriașe pentru o moarte cumplită

Familia Rîpan a anunțat că va ataca decizia primei instanțe la Tribunalul Cluj. În realitate, daunele acordate de Tribunal sunt doar pe hârtie. Tânărul condamnat nu va putea să le achite, mai ales că nu are bunuri pe numele său.

Accidentul în care a murit tânara Rîpan s-a produs în noaptea de 20 spre 21 ianuarie 2019, la intrarea în Cluj-Napoca dinspre Huedin. Accidentul a fost din cauza vitezei excesive de peste 150 de km la oră. Gabriela Rîpan, pasageră pe locul din dreapta, a murit în timp ce şoferul, Tudor Cîrje, care era prietenul ei, a fost rănit foarte grav , notează clujcapitală.ro

Viteza aduce moartea

Un studiu ONU arată că,   la fiecare câteva secunde o persoană moare sau este rănită grav într-un accident rutier.

Respectarea tuturor semnelor de circulație și adaptarea vitezei la condițiile meteo și de trafic sunt primele reguli care trebuie respectat, precizează reprezentanții Poliției Rutiere.

Este interzisă folosirea folosirea telefonului mobil la volan, conversațiile cu ceilalți pasageri, mâncatul și băutul în timpul condusului sunt fatale.

De asemenea, viteza trebuie adaptată la condițiile meteo.

Un alt studiu realizat de Erie Insurance arată că din 65 000 de victime ale accidentelor rutiere, mai mult de jumătate ajung cu răni grave, doar pentru că nu se concentrează la volan.

sursă foto: clujcapitală.ro