Florin Cîțu a anunțat oficial că va candida la alegerile interne ale PNL, programate în luna septembrie a acestui an. Dacă în primele luni de mandat ale premierului Cîțu, Emil Boc îl critica dur pentru măsurile de austeritate anunțate în contextul pandemiei, acum Boc îl numește viitorul românilor. Cu toate acestea, Cîțu nu candidează la alegerile prezidențiale, ci pentru conducerea liberalilor.

Boc a făcut chiar și un clip pe care l-a postat pe pagina lui de Facebook.

”Îmi doresc o Românie de mâine, în care românii să trăiască așa cum o fac și alți europeni. Să aibă acces la infrastructură, la educație, la sănătate, cei care au plecat să vină acasă, iar cei care vor să plece să nu o mai facă.

Avem nevoie de o asemenea Românie. Avem nevoie de o Românie liberală, pentru că pune accentul pe locuri de muncă bine plătite, pe investiții, pe ceea ce noi numim a produce ceva, înainte de a împărți. Social democrația este mai bună la împărțit, dar cineva trebuie să o producă.

Cluj. De ce a început Boc să îl susțină pe Florin Cîțu la șefia PNL

Cine din PNL poate în acest moment să ducă România la acest nivel? Eu cred că acest om este Florin Cîțu. Vă dau exemplu Programul Național de Reziliență, unde a obținut el, personal, fiind la Bruxelles, să dăm șansa României de a atinge obiectivele despre care am spus mai devreme. Ca și fiicele mele să rămână în țară, să nu plece în străinătate, alți români să se întoarcă, și țara asta dintr-un colț în altul să se modernizeze, este mesajul lui Boc, citat de știridecluj.ro

Primarul Clujului și alți membri PNL din acest județ sunt supărați pe actualul președinte al PNL, Ludovic Orban, după ce a cedat UDMR funcția de prefect.

Boc a speculat, însă, și o altă oportunitate. De curând, a șocat printr-o declarație. El a menționat că susține proiectul regionalizării, proiect pe care îl agreează și actualul premier. În opinia lui, doar UDMR ar putea bloca negocierile, exact cum s-a întâmplat și pe vremea când era el premier.

Pe de altă parte, Orban nu este singurul liberal care ar putea candida la alegerile prezidențiale. La cum se prezintă liberalii, îl preătesc pe Cîțu ca pe o domnisoară înainte de o căsătorie.  Sunt analiști politici care spun că Boc ar începe această provocare, de a candida la președinția României.

Cîțu are susținerea mai multor filiale din Transilvania și a unor ministri precum Raluca Turcan, Lucian Bode, Virgil Popescu.