Din 26 aprilie clujenii se vor putea vaccina direct din mașină la centrul de vaccinare anti-COVID-19 „drive-thru”. El va fi amenajat la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca.

De săptămâna viitoare, clujenii se vor putea vaccina direct din mașină cu vaccinul Pfizer. Imunizarea va începe luni, 26 aprilie, de la ora 13:00. Centrul „drive-thru” va fi deschis 7 zile din 7, în intervalul orar 08:00 – 20:00.

Prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, a precizat că a primit confirmarea începerii vaccinării drive-thru. Astăzi vor începe amenajările efective ale centrului, iar de săptămâna viitoare doritorii pot opta să se vaccineze direct din mașină.

„Dotările necesare funcționării centrului de vaccinare inclusiv resursa umană, racordarea la utilități și toate amenajările necesare unei funcționări în condiții de securitate sanitară și siguranță pentru cetățeni, vor fi asigurate, prin asumarea de responsabilități și exercitarea de prerogative legale specifice, în cadrul unor acțiuni și activități convenite de comun acord, de către instituțiile implicate”, au precizat autoritățile.

Cluj. Programarea nu este obligatorie la centrul ,,drive-thru”

Totodată, cei care doresc să se vaccineze trebuie să descarce documentele necesare vaccinării, în vederea fluidizării procesului de imunizare, au mai precizat reprezentanții municipalității.

Edilul Clujului, Emil Boc, a precizat că clujenii sunt responsabili și că orașul pe care îl conduce va fi primul din țară care va scăpa de pandemie.

„Clujul este pe primul loc în România la vaccinare. Asta arată un grad înalt de responsabilitate civică. 125.000 de persoane dintre cele vaccinate sunt din municipiul Cluj-Napoca. Sunt convins că va crește în continuare numărul acesta. De luni avem alte 5 centre de vaccinare deschise.

Azi am primit aprobarea pentru un centru drive-thru, adică mergi ca la McDonald’s și te vaccinezi. Acesta va fi amenajat, cel mai probabil de luni, pe Platoul Sălii Sporturilor”, a declarat primarul Emil Boc, relatează monitorulcj.ro.

Primul centru de vaccinare drive-thru din România se va deschide mâine, 24 aprilie de la ora 10, în centrul comercial Shopping City din Deva, Hunedoara. Serul disponibil în acest centru este cel produs de Pfizer, iar vaccinarea se va realiza fără înscrierea în platformă, după cum au anunţat autorităţile.