Cluj. Pentru a participa la concertul test de la Opera Română, doritorii trebuie să achiziționeze biletul online. Totodată, pentru concertul-test de la București, participanții vor achiziționa biletele tot online.

Evenimentele se vor desfășura cu public, iar restricțiile vor fi mai relaxate. Cei care participă vor fi monitorizați pentru o perioadă de 14 zile pentru a se vedea rezultatele testului.

„Momentan, în această etapă ce vizează evenimentele la interior, vor avea acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19, urmând ca pe viitor, în funcţie de evoluţia epidemiologică, să se extindă către toţi iubitorii de artă”, precizează Ministerul Culturii într-un comunicat.

Cluj. Se redeschide Opera Română. Ce reguli trebuie respectate?

Sâmbătă, 15 mai, începând de la ora 19.00 va avea loc evenimentul pilot de la Opera Națională Română ce va debuta cu ,,FAUST” de Charles Gounod.

Toți cei care doresc să participe la eveniment trebuie să fi trecut 10 zile de la rapel. Sala va fi ocupată în proporție de 70 %, iar pe viitor, în funcție de evoluția pandemică, să se extindă la capacitate maximă.

Spectatorii vor putea intra în sală pe baza actului de identitate, scanat prin platforma pusă la dispoziție de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Personalul abilitat va verifica fiecare persoană în parte pentru a vedea dacă au ciclul complet de imunizare.

Întregul personal al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca este vaccinat cu schema completă de vaccinare sau testat cu test PCR cu mai puțin de 72 de ore înainte de eveniment. Cei care s-au vaccinat într-o altă țară trebuie să prezinte o dovadă care atestă imunizarea cu schema completă împotriva virusului COVID-19.

Participanții vor fi monitorizați pentru 14 zile

 Participanții vor oferi acordul pentru prelucrarea datelor personale pentru a fi monitorizați pentru 14 zile. Biletul achiziționat de spectatori nevaccinați NU va asigura accesul acestora la evenimente. Totodată, contravaloarea biletelor achiziționate de aceștia NU va fi returnată.

La Opera Națională Română din Cluj, accesul publicului se va face pe 9 porți de acces, pentru evitarea interacțiunilor între participanți.  Accesul publicului se va face cu cel puțin 1 oră înainte de spectacol. Ușile Operei se închid cu 15 minute înainte de începerea reprezentației.

Pe toată durata evenimentului, purtarea măștii nu este obligatorie. Organizatorii nu se fac responsabili dacă cineva care participă la eveniment va fi infectat cu COVID-19.