Sâmbătă, 3 aprilie, motociclișitii vor defila pe străzile din Cluj-Napoca, după un an de pauză. La eveniment vor putea participa cel mult 100 de persoane. Purtarea măștii va fi obligatorie pe toată durata evenimentului și poliția locală va asigura că participanții vor respecta distanțarea fizică.

Defilarea motocicliștilor reprezintă o acțiune a campaniei de prevenire a incidentelor rutiere. Evenimentul este la a VIII-a ediție și revine pe arterele principale din Cluj-Napoca, după ce anul trecut a fost suspendată datorită noului coronavirus.

Organizatorii au precizat că la eveniment au dreptul să participe maxim 100 de persoane. Totodată, oamenii vor trebui să poartă mască de protecție pe toată durata evenimentului. De asemenea este interzisă staționarea în grupuri mai mari de șase persoane, au mai precizat organizatorii.

,,Defilarea motocicliștilor” revine după un an de pauză

„V-am promis inițial că, în contextul epidemiologic actual, organizatorii depun toate eforturile pentru a face posibilă desfășurarea Campaniei.

Am reușit! Datorită susținerii autorităților, avem aprobarea pentru desfășurarea Campaniei de prevenire a incidentelor rutiere! Măsurile de prevenire a infectării cu virusul SARS-CoV-2 vor fi stricte și sunt înscrise în Regulament”, notează reprezentanții evenimentului.

Participanții vor primi autocolante personalizate din partea motocicliștilor, la fel ca și în edițiile anterioare. De asemenea, pe lângă defilarea motocicliștilor se vor organiza alte activități dedicate persoanelor ce sunt în trafic: șoferi, bicicliști, pietoni și motocicliști.

Evenimentul se va desfășura cu respectarea regulilor de prevenire a virusului SARS-CoV-2 

Mai multe detalii legate de defilare pot fi găsite accesând evenimentul creat în cadrul paginii de Facebook Comunitatea Moto Cluj – CMC.

În 2013 de exemplu, în UE au murit peste 4 700 de motocicliști. Accidentele mortale de motocicletă reprezintă 15 % din totalul accidentelor rutiere mortale, în timp ce mopedele reprezintă aproximativ 3 %.

Împreună, aceste categorii de vehicule se află la originea a circa 18% din accidentele rutiere mortale, deși, ca număr, reprezintă doar 11% din totalul vehiculelor cu motor.