Promovarea proiectului referitor la modernizarea Căii Mănăstur, care prevede lărgirea trotuarelor şi amenajarea de piste, a fost reluată de către viceprimarul Clujului, Dan Tarcea.

Potrivit acestuia, benzile pe sens pentru maşini vor fi în continuare păstrate, însă în momentul de faţă, o hotărâre finală cu privire la faptul că dacă pe fiecare sens, câte una din aceste benzi va fi sau nu dedicată transportului în comun, nu a fost încă luată.

”Ne propunem să asigurăm pe strada Calea Mănăștur trotuare suficient de late pentru pietoni, piste pentru biciclete, urmând să păstrăm și cele două benzi pe sens pentru circulația mașinilor. Dacă vom crea sau nu o bandă dedicată pentru mijloacele de transport în comun va face obiectul unei alte analize”, a spus viceprimarul.

Opinia clujenilor

Clujenii au opinat spunând că ”Dacă nu se creează bandă specială pentru transportul public pe ambele sensuri, e egal cu zero acest proiect…”.

Benzile dedicate ar conduce astfel la conectarea lor cu cele aflate în zona centrală, asigurând astfel un trafic mai fluent al autobuzelor.

Potrivit unui alt clujean care a pus aceiaşi întrebare, ”Nu s-a renunţat [la benzile pentru bus]. După modernizare şi în urma analizelor se pot transforma în benzi dedicate. Noutatea este ca vor apărea pistele pentru biciclete şi se face o străpungere auto spre Sala Polivalentă”.

Dan Tarcea despre lărgirea trotuarelor

Cu privire la necesitatea de lărgire a trotuarelor, cu toate că lăţimea acestora este suficientă, Dan Tarcea a afirmat că ”trotuarele de le Calea Mănăstur se vor lărgi doar acolo unde au dimensiunea sub 2,2 m (avem câteva zone), de asemenea în acele zone este nevoie de exproprieri pentru a putea face şi piste pentru biciclete. Avem zone de trotuar unde lăţimea este mai mare de 6 m, în zonele respective trotuarul va fi micşorat cu dimensiunea pistei pentru biciclete”.