Cluj. Bărbatul, în vârstă de 69 de ani, s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor. Fapta este prevăzută și pedepsită de Legea 205/2004.

Conform comunicatului transmis de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj, bărbatul este din municipiul Cluj-Napoca.

„În urma imaginilor apărute în spaţiul public, în care se observă un câine care este lovit de un autoturism, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au demarat verificări în vederea stabilirii situaţiei de fapt”, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

Cluj. Dosar penal pentru lovirea, cu intenție, a unui câine

În urma cercetărilor desfășurate de către polițiști, bărbatul s-a ales cu dosarl penal, iar animalul a fost transportat la o unitate de specialitate. În urma verificărilor, rănile provocate în urma incidentului nu i-au pus în pericol viața animalului.

Imaginile incindentului au fost surprinse de o cameră de supraveghere și au ajuns pe rețelele de socializare și în presa locală. În imagini se vede clar cum patrupedul stă în mijlocul unui drum neasfaltat, iar o mașină se apropie cu viteză mică.

Șoferul nu încearcă să- evite, din contră, ci îl lovește din plin. Animalul a fost călcat cu roțile din față și din spate, dar reușește să se îndepărteze singur de la locul respectiv.

Poliția Animalelor

Pentru a descuraja brutalitatea cu care unele animale sunt persecutate de oameni, Poliția Animalelor urmărește punerea în aplicare a măsurilor specifice dispuse pentru buna ocrotire a animalelor, în cazul unor deținători sancționți contravențional sau avertizați pe această linie.

Totodată, colaborează cu alte instituții, pentru adăpostirea animalelor abandonate sau aflate   în pericol. De asemenea, ia măsurile legale ce se impun

în cazul dispunerii de către instanțele de judecată a măsurii confiscării animalelor și adăpostirii lor în centre de protecție cu sprijinul Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor.

Reamintim că unui bărbat, cu domiciliul în Cluj-Napoca, i s-a întocmit dosar penal pentru vătămarea unui animal.