Conform bzc.ro, care citează Ziar de Cluj, poliția a prins la un control de rutină pe Gheorghe Iancu, primarul comunei Căpușu Mare. Bărbatul a fost depistat noaptea la vânat alături de alt prieten, în apropierea localității Dângău Mare.

Edilul a început să devină necooperant și ironic la adresa polițiștilor după ce a fost luat la întrebări. Primarul a precizat că a ieșit doar la o plimbare și nu la vânătoare.

Polițiștii nu l-au crezut pe primarul comunei Căpușu Mare, iar în urma percheziționării mașinii au descoperit două arme încărcate. Pe lângă cele două arme, oamenii legii au descoperit și un far portabile folosit pentru braconaj.

Primarulului i s-a făcut dosar penal

Polițiștii au anunțat că valoarea totală a armelor se ridică la câteva mii de euro.

„Echipajul a comunicat captura colegilor de la Serviciu Arme Cluj, anunțând că au găsit arme în valoare de câteva mii de euro, încărcate, edilul și prietenul său neaflându-se la vânătoare în mod autorizat. Ofițerul de serviciu de la Arme s-a prezentat la Huedin și le-a întocmit dosar penal celor doi”, arată sursa citată.

Polițiștii au oprit pe bărbat vineri, 26 februarie, în jurul orei 21.30. Edilul, în vârstă de 52 de ani a fost însoțit de către un bărbat de 43 de ani.

„La data de 26 februarie a.c., în jurul orei 21.30, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Căpușu Mare, care se deplasa pe DJ 108K, între localitățile Căpușu-Mare și Agarbiciu, împreună cu un bărbat de 43 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat, s-a constatat faptul ca pe bancheta din spate se afla o cutie în interiorul căreia a fost identificată o armă, având  magazia de muniție montată pe aceasta”, au precizat cei de la IPJ Cluj.

Arme de vânătoare în valoare de mii de euro

Conform comunicatului IPJ Cluj, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Cluj s-au deplasat la fața locului. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că bărbații aveau o autorizație de vânătoare, dar era necompletată. Edilul este posesor legal de arme letale cu destinația vânătoare.

,,În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic, bunurile identificate asupra bărbatului fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor”, au mai precizat cei de la IPJ Cluj.