Vești bune pentru locuitorii din Cluj-Napoca. Începând de astăzi, 12 mai, clujenii se vor putea bucura de evenimente în aer liber, unde pot participa 300 de persoane.

Rata de infectare cu COVID-19 în Cluj-Napoca a scăzut la sub 1,5 la mia de locuitori, conform DSP Cluj. Vestea mult așteptată de clujeni a venit azi dimineață de la DSP Cluj, unde rata de infectare este de 1,48 la mia de locuitori.

Atlfel spus, orașul a intrat, oficial, în scenariul verde, după luni în care resturantele, cafenelele și cinematografele au fost închise în interior. Reamintim că atunci când rata de incidență scade la 1,5 sau sub 1,5, localitatea intră în scenariul verde.

Tasnadi Szilard a anunțat că începând de astăzi, 12 mai, vor intra în vigoare mai multe relaxări specifice scenariului verde.

Cluj-Napoca a intrat în scenariul verde

Clujenii vor putea merge la cinematografe, concerte și spectacole, capacitatea permisă fiind de 50 % în interior.

Se va putea organiza spectacole de tip drive-in dacă ocupanții mașinii sunt membri ai familiei sau grupuri de până la 3 persoane. S-a dat liber, de asemenea, la organizarea evenimentelor în aer liber unde este permisă participarea a cel mult 300 de spectatori. Participanții vor trebui să păstreze distanțarea socială de doi metri și să poartă mască.

Toate cafenelele, restaurantele, barurile și sălile de jocuri de noroc își deschid ușile pentru primirea în interior a 50 % din capacitate.

Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, a precizat că vara aceasta se vor organiza festivale-test, iar cei care vor participa sunt clujenii deja vaccinați.

„Va fi un proiect pilot. Nu înseamnă că toate proiectele de operă din Cluj-Napoca, de acum înainte, vor fi numai pentru cei vaccinați. Dar primul, ca să se facă un test, să se vadă rezultatul, după un asemenea spectacol, cum a fost la Barcelona, așa va fi la Operă unde va fi permis accesul doar persoanelor care sunt vaccinate pentru a vedea dacă există risc de transmitere.

Apoi să se vadă concluziile acelui concert pilot, de aceea se numește pilot, ca să se vadă rezultatele”, a spus Emil Boc la o emisiune radio.