Rezultatele clujenilor de la Potaissa Turda obținute anul trecut îi fac să-și păstreze optimismul, chiar dacă nu sțiu cum se vor desfăsura competițiile în contextul pandemiei. S-au clasat pe locul al doilea în clasamentul Ligii Naționale și sunt încrezători în forțele lui Gabriel Dumitriu, unul dintre cei mai buni sportivi din țară, fost internațional de juniori și de tineret, care a făcut impresie foarte bună la turneul internațional „4 Nations Cup 2018”.

Prin urmare, Potaissa Turda vrea să prindă meciurile din preliminariile EURO 2022 cu Gabriel Dumitriu pe teren.

Cum ucide corupția performanța sportivă –Potaissa Turda salvează unul dintre cei mai buni jucători naționali

Decizia de a-l coopta pe pivotul Gabriel Dumitriu în echipă este o salvare a performanței sportive.

Chiar dacă a evoluat la AHC Dunărea Călărași, cândva unul dintre cluburile de handbal masculin în forță, echipa s-a prăbușit financiar și toți jucătorii buni s-au văzut nevoiți să semneze cu alte echipe.

Acest lucru s-a întâmplat după ce autoritățile județene din Călărași au susținut preferențial sportul local. Consiliul Județean Călărași a investit masiv în forbalul local, echipa Dunărea Călărași, însă, procurorii au trimis în judecată mai multe persoane cu legături în administrația locală, pentru delapidare. Procesul este pe rolul instanțelor judecătorești, primează prezumția de nevinovăție, dar pagubele financiare reflectă și rezultatele sportive.

Dunărea Călărași este, în prezent, pe loc retrogradabil, după ce organele de anchetă a intrat pe fir, iar clubul de handbal AHC Dunărea Călărași este pe cale să nu mai existe, din cauza problemelor financiare. Jucătorii se orientează acum spre cluburi cu alte posibilități materiale, care să le asigure condițiile de pregătire, iar oamenii legii se străduiesc să recupereze prejudiciul creat clubului sportiv, bani publici, care din primele date ale anchetei arată că se întorceau către persoanele fizice din conducerea clubului.

Una dintre cele mai performante săli de joc pentru competițiile de handbal și baschet se află în sudul țării, la Călărași.