Beneficiarii echipamentelor digitale sunt 28 de elevi clujeni din clasele a IX-a. Inspectoratul Județean Cluj a semnat o convenție de colaborare cu o companie IT în vederea obținerii echipamentelor digitale ce urmează să ajungă la elevi.

Elevii sunt din municipiile Dej, Gherla, Turda, Câmpia Turzii și Huedin și fac parte din clasele a IX-a.De amintit faptul că tinerii nu au o situație prea bună din punct de vedere material și social.

Rezultate și performanțe școlare deosebite

Inspectoratul Județean Cluj, împreună cu compania IT, a decis să le ofere echipamentele digitale pentru participarea la școala online.

Cei 28 de elevi s-au remarcat prin rezultate și performanțe școlare deosebite în această perioadă.

Această inițiativă se derulează atât în Iași cât și în Timișoara.

„Echipamentele digitale, în valoare totală de 63.545 lei vor ajunge în posesia a 48 de elevi din cele 3 județe, beneficiari ai proiectului 3Pillar Digitalize Education. Demersul este complementar celorlalte inițiative ale Inspectoratului Școlar Județean Cluj și contribuie la asigurarea condițiilor privind egalitatea de șanse și dreptul beneficiarilor direcți la educația de calitate”, a transmis Inspectoratul Județean Cluj.

Lista liceelor din județul Cluj

Liceul Teoretic Pavel Dan, Câmpia Turzii;

Colegiul Național Mihai Viteazul, Turda;

Liceul Teoretic Liviu Rebreanu, Turda;

Liceul Teoretic Josika Miklos, Turda;

Liceul Teoretic Alexandru Papiu Ilarian, Dej;

Colegiul Național Andrei Mureșanu, Dej;

Liceul Teoretic Petru Maior, Gherla;

Liceul Teoretic Ana Ipătescu, Gherla;

Liceul Teoretic Kemény Zsigmond, Gherla;

Liceul Teoretic Octavian Goga, Huedin.

Investiția în educație este cea mai profitabilă pe termen lung

Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj a declarat că investiția în  educație pe termen lung este benefică pentru societate. De asemenea, implicarea companiilor în dezvoltarea comunităților locale reprezintă un act lăudabil și rezultatele nu vor întârzia să apară.

„Este o inițiativă lăudabilă a companiilor de a întoarce o parte din profit către comunitățile locale, unde își desfășoară activitatea, inițiativă care ar trebui urmată și de alte companii, iar viața a demonstrat că investiția în educație este cea mai profitabilă pe termen lung, iar rezultatele se vor vedea în creșterea nivelului de pregătire a comunităților în viitor. De altfel, intensificarea eforturilor de colaborare cu mediul economic și academic este una dintre prioritățile mandatului meu”, a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.