Consilierii municipali au aprobat majorarea burselor pentru toate categoriile sociale astfel: bursele sociale cresc de la 80 de lei la 100 de lei, cele de studiu de la 85 de lei la 110 lei, bursele de merit se majorează de la 100 de lei la 120 de lei, iar cele pentru performanță vor ajunge la 150 de lei, de la 130 de lei.

După rectificarea bugetară , valoarea totală a burselor acordate elevilor clujeni în acest an depășeste suma de 15 milioane de lei.

Pentru 2021, Primăria Cluj  estimează o creștere a bugetului pentru burse care va ajunge la aproape 18 milioane de lei.

Educația reprezintă o prioritate pentru municipalitatea clujeană. Investim în școli mai bune și mai moderne, echipamente și metode performante de predare, burse școlare și alte politici publice menite să crească calitatea procesului educațional din oraș, a declarat Emil Boc.

Stimulente din școala generală pentru a ajunge în top

Acesta nu a uitat să precizeze că are nevoie în continuare de performanță, de perseverență, pentru a depăși criza financiară generată de pandemie, iar studiul este singura metodă pentru a avea jobul visat.

Sfârșitul de an a mai venit cu o veste bună pentru mediul educațional. De data aceasta, îi vizează pe studenți.

Universitatea Babeș- Bolyai din Cluj  își menține poziția printre cele mai bune 5% universităţi ale lumii, conform clasamentelor internaţionale ale universităţilor, de referinţă în mediul academic european şi internaţional, publicate în anul 2020.

Aceasta este singura universitate din România prezentă în Academic Ranking of World Universities/ARW,  cunoscut şi ca rankingul Shanghai al universităţilor, cel mai vechi şi cel mai prestigios clasament internațional al universităților prin prisma indicatorilor de excelenţă ,  de educaţie şi de cercetare.

Concret, ocupă locul 601 din cele 700  menționate în topul internaţional.