Cluj. Emil Boc e decis să intervină în scandalul creat prin transformarea parcărilor în apartamente. Afaceristul are la dispoziție 45 de zile să demoleze apartamentele pe care le-a construit ilegal, iar în caz contrat primăria se va ocupa de asta pe cheltuiala sa

Investitorul a transformat cele 40 de parcări la subsolul din Mărăști în apartamente fără a fi îndreptățit legal să o poată face.

Emil Boc este decis să intervină dacă afaceristul nu are de gând să renunțe la apartamentele apărute peste noapte în locurile de parcare.

„Sentința este definitivă pentru desfințare. Așteptăm doar motivarea pentru sentinței, după care el va avaea la dispoziție 45 de zile să își desființeze voluntar, dacă nu vom desfința noi toate acele lucrări pe cheltuiala lui.

A durat puțin până am reușit să obținem câștig în cauză, dar am câștigat, asta este important”, a declarat precizat Emil Boc, relatează monitorulcj.ro.

Cluj. Emil Boc e foc și pe pară pe investitorul ce a transformat 40 de parcări  în apartamente

Edilul a mai precizat că locuitorii ar fi trebuit din timp să facă sesizări la Primărie cu privire la transformarea parcărilor în apartamente.

„Până când se face recepția, Primăria este responsabilă. Noi nu am recepționat niciodată altceva decât ce există pe teren. Eu trimit controale în teren, nu scapă nimeni. (…) Dar dacă ne-ar sesiza cineva chiar din timpul construirii, clar că am merge în controale și am bloca lucrările. Nu înțeleg de ce nu ne-au sesizat cei din bloc. Rrog cetățenii să ne sesize în astfel de cazuri ca să putem opri lucrările din timp”, a mai explicat Emil Boc.

Totodată, edilul de la Cluj e nemulțumit de modul în care presa locală nu a informat opinia publică despre mișcările investitorului, rolul lor fiind să aducă informații clare și adevărate.

„Este sentința în derulare. Nu știu cum își permit unele ziare să scrie că nu este așa, fără a se informa cum trebuie. Sentințele sunt publice. Cum e posibil să scrie ceva fără să întrebe Primăria? Ei nu au întrebat nimic, dacă întrebau le dădeam eu sentința care e la mine pe masă. Trebuie să întrebe, că asta este minima dentologie jurnalistică. Pe mine chiar mă frustrează acest lucru”, a spus Emil Boc.