Emil Boc vrea să organizeze în cel mai scurt timp concertul-test, după modelul celor de la Barcelona. Primarul a precizat că, pe lângă testul antigen, el a spus că că persoanele care fac un test PCR cu 72 de ore înainte și cei vaccinați cu ambele zone pot participa la concert.

Edilul susține că sunt discuții la Ministerul Culturii și sublinează că organizarea unui asemenea concert, după un an în care întâlnirile publice au fost interzise, ar oferi răspunsurile cu privire la organizarea evenimentelor în pandemie.

„Știu că mulți vor spune că eu vorbesc de restricții, dar vreau concert. Eu am trei elemente în analiză: discursul premierului care a spus că este deschis împreună cu un grup de la Ministerul Culturii să caute soluții pentru redeschiderea treptată a evenimentelor culturale.

Clujul este un oraș al culturii. Evenimentele de acest gen fac parte din AND-ul Clujului. Avem exemplul de la Barcelona unde au avut curajul să organizeze un concert cu 5.000 de oameni cu respectarea măsurilor și testarea antigen, iar 30 de zile vor urmări ce riscuri au fost.

Boc. Concertele fac parte din ADN-ul Clujului

Primarul Clujului a mai precizat că a luat legătura cu Guvernul României și așteaptă un răspuns din partea guvernanților. Prin organizarea acestui concert-test, Boc vrea să dea un plus de speranță oamenilor că lucrurile vor reveni la normal.

,,Prin urmare, am oferit Guvernului posibilitatea de a testa la Cluj. Pentru că avem infrastructura aferentă- stadionul- și un ecosistem care este capabil să realizeze această testare. Vreau să testăm un concert-pilot și la Cluj pentru ca să oferim un start pentru evenimente. Să vedem dacă le putem organiza și în pandemie.

Eu aș adăuga câteva chestii la acest experiment pe lângă măsurile luate în Barcelona. Un test PCR cu 72 de ore înainte de eveniment și plus cei care s-au vaccinat cu ambele doze. Aș include mai multe categorii care să aibă acest beneficiu. Să dăm speranță oamenilor că există până la urmă viață și după pandemiei”, a spus Emil Boc la o emisiune la EuropaFm.