Emil Boc a clarificat situația municipiului Cluj-Napoca, spunând că școlile nu vor fi închise cât timp nu se va intra în carantină. Rata de infectare cu COVID-19 a ajuns să fie de peste 6 la mia de locuitori în Cluj-Napoca.

Edilul a dat asigurări că, pentru moment, școlile nu vor fi închise.

„Nu ne-am jucat de-a șoarecele și pisica, pentru că nu are nu are niciun rost, că înnebunim oamenii. Am spus foarte clar nu se carantinează orașul pentru că nu este cazul. Nu se închid școlile pentru că le legăm de carantină. Dacă nu am carantinat orașul, nu se închid nici școlile! Copiii merg în continuare la școală cum au mers până acum”, a precizat Boc.

Emil Boc: Împreună vom depăși această perioadă

Primarul Clujului a mai precizat că are încredere în clujeni că vor respecta regulile impuse de autorități și vor trece și peste această perioadă complicată.

,,Sperăm ca măsurile pe care le avem acum, combinat cu ce va ieși la nivel național să nu ne oblige în viitorul apropiat să luăm alte decizii. Am încredere în clujeni că, împreună, putem depăși această perioadă și să rămânem fără carantină și cu școli deschise în perioada urmatoare”, a declarat Emil Boc la o emisiune la alephnews.ro.

Totodată, edilul s-a arătat nemulțumit că în unele județe nu se testează destul. În altă ordine de idei, Boc e încântat de faptul că mulți clujeni doresc să se vaccineze în județ.

„Realitatea este că avem un trend ascendent care este coroborat cu un număr mare de teste care se face la Cluj, ca de altfel la București, la Timișoara. Aici, din nefericire, la nivel național, nu se ponderează rata de infectare cu numărul de teste. Sunt județe care nu testează aproape deloc și au rata de infectare mică. (…) Dincolo de asta, pot să vă spun că nu veți găsi în Cluj nici un om în transportul în comun care să nu aibă mască. Dacă mergeți pe stradă, rar foarte rar dacă vezi pe cineva fără mască”, a conchis edilul de la Cluj.