Emil Boc a precizat că locurile libere de la secțiile ATI din Cluj vor fi ocupate și se va ajunge la limita maximă a capacității. De asemenea, edilul a recomand clujenii să se vaccineze. De amintit faptul că primarul din Cluj-Napoca a făcut rapelul cu serul produs de AstraZeneca.

Totodată, primarul susține că din 1 iunie, măsurile ar putea fi relaxate la Cluj și a vorbit despre organizarea unor evenimente ce ar putea avea loc.

„Situația este dificilă. Avem sub control în acest moment fenomenul de la terapie intensivă, dar cu greu facem față. Cum este un loc liber, vine imediat alt bolnav. Practic, suntem aproape de capacitatea maximă și doar prin performanța corpului medical și prin mobilizarea lui de excepție reușim să facem față tuturor provocărilor pe care le avem. Suntem spre limita maximă a acestei capacități”, a declarat Emil Boc la Digi24.

Cluj. Locurile de la ATI din toată țara sunt arhipline

Emil Boc a mai declarat că rata de incidență este în scădere datorită testării, vaccinării și respectării măsurilor de distanțare și igienă. În acest context, până pe 1 iunie, măsurile ar putea fi relaxate, treptat, atât în Cluj cât și în toată țara.

Florin Cîțu, premierul României, a declarat cu câteva zile în urmă că de la 1 iunie, în țara noastră ar putea avea loc eliminarea restricțiilor din starea de alertă. Totodată, Emil Boc e de părere că acest lucru este posibil, atâta timp cât lumea se va vaccina.

„Da, categoric da. Clujul testează mult. Și eu m-am vaccinat azi cu a doua doză de AstraZeneca deoarece fără vaccinare nu vom ieși din această situație. După 1 iunie putem intra în măsuri de relaxare. Iar unele evenimente ar putea avea loc după acest termen”, a conchis edilul.

La nivelul întregii țări nu mai există locuri libere la secțiile de Terapie Intensivă. Emil Boc susține că, în câteva zile, ATI va atinge capacitatea maximă.